Main content

Vraag

Ik heb u een mail gestuurd over mijn vriend met borderline, autisme en ADHD. Maar mijn vriend heeft dit niet. Uw antwoord is zorgwekkend: Ga opzoek naar een persoonlijke diagnose.

Als niemand dit meisje helpt gaat ze dood. Haar diagnostiek is een puinhoop, rotzooi. Niemand wil haar helpen. Zeg eerlijk als je borderline, autisme, ptss, ADHD hebt. Zou u het willen.

Zonder hulp gaat dit meisje dood. Graag een antwoord waar verantwoordelijkheid vanuit straalt. Want het lacherige gedoe rondom de falende GGZ zijn mensen zat. Er gaan mensen dood door een falende GGZ.

Antwoord

Dag R,

Er is op jouw aanklacht geen enkel passend antwoord mogelijk. Ik zou dit meisje graag 'redden' als ik kon. Net als al die andere mensen in nood. Maar je begrijpt dat ik dat niet kan, want kon ik dat wel dan had ik dat al gedaan. En waarschijnlijk maakt dit antwoord jou nog bozer en verontwaardigder. Weer zo iemand met mooie praatjes die niets doet! Dus we schieten er allebei niets mee op. En dat meisje al helemaal niet. Zo is het dan.

Ik hoop, met jou, dat we snel een betere GGZ voor elkaar kunnen krijgen waarin mensen in nood terecht kunnen zonder die ellendige wachtlijsten. We doen wat we kunnen.

Een groet, Remke van Staveren

Beantwoord door: Remke van Staveren op 15 juli 2017
  • Deel deze pagina: