Main content

Vraag

Beste,

Mijn man heeft vroeger psychose gehad door cannabis gebruik. Is 10 jaar geleden gestopt en nu 3 jaar geleden weer begonnen. Maandag hebben we zien dat hij manisch is en indien geen opname en medicatie manische psychose zal krijgen. Hij rookt nu geen cannabis meer en bouwt af met tramadol en neemt nog niet op punt maar wel al zyprexa. Zal zijn herstel lang duren nu hij geen cannabis meer rookt?

Antwoord

Hoi S

Het lijkt erop dat de situatie net op tijd onder controle is gekomen dankzij ingrijpen en medicatie. Hoe het herstel gaat? Dat is van afstand niet in te schatten. Ik zou dit met hem bespreken en vergelijken hoe het tien jaar eerder was. Gaat het sneller of langzamer dan toen?

Wat gaat al wel goed? Wat kan beter? Probeer dit met elkaar bij te houden. Je kan elk onderdeel een cijfer geven van 1-10: slapen, eten, concentratie, activiteiten ondernemen, werken, vrije tijd, onrust voelen, rust voelen. Met zo'n dagboekje ontdek je makkelijker hoe snel het herstel gaat. Het herstel gaat wel sneller als uw man mooie uitdagingen aangaat.

Succes, Jeroen

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 33
Beantwoord door: Jeroen Zwaal op 22 januari 2020
  • Deel deze pagina: