Main content

Vraag

Hallo Audrey,

Ik heb ook een psychose gehad in maart 2014. Ik ben goed hersteld, alles gaat goed, Ik kan hier een heel verhaal houden maar ik zal het even kort houden, als je meer vragen hebt beantwoord ik ze graag.

Eigenlijk wil ik zelf ook graag wat anders gaan doen. Ik heb altijd veel voldoening gevonden in het helpen van mensen, en ik zou nu graag mijn ervaringen met mijn psychose en de GGZ gaan gebruiken om ervaringsdeskundige te worden. Nu lees ik dat jij in opleiding bent daarvoor, en mijn vraag is: hoe kan ik dit het beste aanpakken, zijn er verschillende opleidingen voor? Ik heb ook wat filmpjes bekeken op deze site en dat heeft me ertoe aangezet om hier nu echt werk van te maken.

Wellicht heb je wat goede tips voor me, ik hoor het graag!

 

Antwoord

Hallo P,

Als ervaringswerker zet je je eigen ervaringen in om anderen die in een soortgelijke situatie waar jezelf ook in hebt gezeten te helpen, door er voor hen te zijn en als voorbeeld te fungeren dat het goed komt. Doordat je ervaring hebt bij het te boven komen van kwetsbare situaties, kun je lotgenoten goed begrijpen en aanspreken. Je geeft hoop aan mensen, die zelf nog in moeilijke situaties zitten. Door die ervaring kun je tips en tricks geven aan mede-cliënten, professionals en deelnemen in groepscontacten .

Markieza is wel het bekendste instituut in Nederland die deze opleidingen verzorgt. Je zou al eens kunnen kijken op: http://www.markieza.org/

Veel succes!

Groeten Audrey

Beantwoord door: -1 op 15 juli 2017
  • Deel deze pagina: