Main content

Vraag

Hoi Laura,

Ik gebruik op dit medicatie om me beter te voelen antipsychotica orap pimozide ik merk dat dit middel goed bij me werkt en lorazepam voor slaapmedicatie ik merk dat ik hierdoor goed kan slapen.

Mijn eigen afdelings psychiater heb ik gisteren en vandaag gesprek me gevoerd.

Hij wil niet mee werken aan een ibs of rm beoordeling.

Ik vind dat ik een gevaar ben voor mezelf en me omgeving. dit gevaar kan niet anders opgelost worden dan een opname bij psychriatisch ziekenhuis.

Mijn opname wordt verlengd tot vrijdag 7 juli 2017 bij medium care van chatarina ziekenhuis in eindhoven.

Mijn eigen afdelingsarts psychiater wil niet mee werken met een rm ibs beoordeling.

Kan ik een psychiater of arts buiten mijn instelling waar ik nu ben opgenomen ben vragen of hij mij een ibs of rm beoordeling wil doen?

Alvast bedankt voor uw antwoordt.

Mvg,

Kedi Aden

Antwoord

beste Beka,

Je kan overwegen een second opinion aan te vragen. Dat kan jhe bespreken met je eigen psychiater, maar ook met de patientvertrouwenspersoon (PVP), Die kan bij de instelling werken waar je bent opgenomen, maar ook daarbuiten. Een second opinion is vaak niet zo snel te regelen, maar het kan zinvol zijn te bespreken met je behandelaar als jullie van ideeen over de behandeling verschillen.

Als ik het zo lees wil jij een IBS/RM (om gedwongen opgenomen te zijn), maar je behandelaar niet, terwijl hij wel wil dat je blijft opgenomen? Ik begrijp niet goed waarom je niet vrijwillig opgenomen kan blijven als jullie het daar over eens zijn. Misschien ook iets om te bespreken.

Sterkte.

Met vriendelijke groet,

Laura

Beantwoord door: Laura van Goor op 15 juli 2017
  • Deel deze pagina: