Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Expert Avatar

Jeroen Zwaal zet met plezier zijn deskundigheid in. Naast tekenen en schrijven improviseert hij graag op de piano.

Wat is de invloed van voeding op medicatie?

Vraag

Goedemiddag Jeroen,

Ik wil graag meer weten over het onderwerp ‘pillen en voeding’. Ik heb wel eens ergens gelezen dat je voeding van positieve invloed kan zijn op de pillen die je slikt, dat je bijv. minder medicatie nodig hebt omdat je bepaalde voeding eet (en bepaalde voeding juist niet). Ik weet niet of deze informatie klopt, maar ik zou dit graag voor mezelf verder willen onderzoeken. Waar zou ik hierover meer informatie kunnen vinden? Ik gebruik zelf Quetiapine. Bedankt voor je antwoord.

Antwoord

Hoi Spring is in the air

Wat een mooie vraag. Helaas weet ik hier vrijwel niets van af. Ik ben iemand die alles eet wat hij lekker vindt en wat dat betreft ben ik nooit zo bewust bezig met gezonde voeding.

Toch vind ik wel dat hier inderdaad weinig aandacht voor is en ook weinig over bekend is.

Er zijn wel sites die informatie geven over voedingssupplementen (al of niet homeopatisch), maar zoals ik je vraag lees, zoek je vooral informatie over de invloed van je dagelijkse voeding op je medicatie.

Andersom gesteld: Ik kan me niet voorstellen dat het géén invloed op elkaar heeft. Daarom is het instellen van medicatie altijd zo persoonsgebonden, want iedereen hanteert een unieke levenstijl.

Dus, ik hoop dat ik je kan bekrachtigen om vooral door te zoeken en deze mooie vraag her en der te stellen: aan je eigen behandelaar, aan je huisarts, op forums, of wellicht kan je zoeken naar deskundigen die op beide gebieden veel weten.

Succes! Jeroen Zwaal

Beantwoord door: Jeroen Zwaal op 28 mei 2018

Gerelateerd

Meer over

Medicatie

Lees ook