Main content

Vraag

Beste meneer Corstens,

Ik heb geen vraag voor u. Ik ben vader en wil u bedanken. U kent mij niet, maar ik heb ongeveer twee en een half jaar geleden een filmpje van u gezien. U vertelde daarin dat een stem die je verteld dat je dood moet, eigenlijk betekent dat je moet veranderen. U stelde dat het een, als ik het goed begreep, onbewust mechanisme is waarmee sommige mensen te maken kunnen krijgen als ze langdurig in ernstige psychische nood verkeren.

Mijn zoon was er zeer slecht aan toe en ik had grote moeite om wat u vertelde te accepteren. Toch heb ik dat gedaan en uiteindelijk is gebleken dat wat u betoogde, ook voor mijn zoon opging. Mijn zoon is onder behandeling geweest bij drie verschillende instellingen in Rotterdam. Hij hoorde stemmen, zag beelden, was achterdochtig, depressief, sociaal zeer angstig en suïcidaal. Zijn verhaal is erg lang maar laat ik volstaan met te zeggen dat hij, na jarenlang gevoelens van minderwaardigheid gehad te hebben, psychotisch werd.

Na anderhalf jaar GGZ, waar mijn zoon wanhopig en psychotischer van werd, besloten we het samen te doen (het gezin) zonder de GGZ. Mede door uw woorden, maar ook door het filmpje van ervaringsdeskundige Bram en Jim van Os en nog veel meer mensen op PsychoseNet is het mijn zoon gelukt om het afgelopen jaar zijn havo diploma te halen. Hij is vandaag naar de introductie van het H.B.O. en hij is al een maand of 15 psychosevrij, mede dankzij u en PsychoseNet. Ik ben dankbaar dat er zo iets als psychoseNet bestaat.

Vriendelijke groet C., een dankbare en trotse vader.

Antwoord

Dankuwel voor uw verhaal, dat doet mij echt goed! En jullie zijn heel dapper en heel veel groeten aan uw zoon!

Beantwoord door: Dirk Corstens op 10 oktober 2018
  • Deel deze pagina: