Main content

Vraag

Beste Laura,

Na 5 jaar Venlafaxine 37.5 gram te hebben geslikt begon ik steeds meer te denken aan Venlafaxine afbouwen. Na vele pogingen geprobeerd te hebben, bleef ik toch uiteindelijk weer doorgaan met Venlafaxine. Op een bepaald moment in augustus stopte ik weer en ik heb het volgehouden.
Nu ongeveer 3 maanden verder en ik heb nog niks aangeraakt.

Eerlijk gezegd vind ik de helderheid erg fijn alleen heb ik tevens ook veel momenten dat alles enorm zwaar valt. Dan wil ik controle hebben , mij ergens aan vast houden alleen is dat er niet. Dat watten effect van de Venlafaxine is er niet. Enerzijds wil ik volhouden en de helderheid blijven voelen anderzijds trek ik het soms echt niet en heb ik weer de gedachten om te beginnen.

Kan je mij adviseren wat ik het beste kan doen?

Antwoord

Goede vraag. Ik hoop dat je nog steeds aan het volhouden bent.
Wat ik van je begrijp is dat je aangeeft dat je blij was met het stoppen ivm de helderheid in je hoofd, maar dat je soms de demping mist. Dan is het verstandig een plan te maken wat je kan doen op de moeilijke momenten (als je demping zoekt). Als het heel af en toe is, kan je soms uit met medicatie (bv oxazepam). Maar als het vaker voorkomt is dat niet handig (kom je van regen in de drup). Sommige mensen hebben baat bij meditatie, anderen juist bij sporten (sportschool of hardlopen bv).

Ga het gesprek met je behandelaar aan om te onderzoeken wat bij jou past om beter om te gaan met de spanningsmomenten. Ook als je weer begonnen bent is het goed dit te onderzoeken, voor als je de volgende poging gaat doen!

Ik wens je veel sterkte.
Met vriendelijke groet,
Laura

Beantwoord door: Laura van Goor op 26 februari 2018
  • Deel deze pagina: