Main content

Vraag

Even voorstellen: Ik ben P, ooit gediagnostiseerd (2001) met Bipolaire stoornis type 2 en daar kwam  (2009) SAS,(schizo-affectieve stoornis bij) In mei ben ik 58, en ik zie, dat ik bij Lentis niet meer serieus genomen word (wil daar ook weg).

Ik ben 12-4-2018 doorverwezen naar het UMCG, en ik hoorde vanmorgen dat ik daar niet terecht kon. In het verleden (2009) en (2014) ben ik 2x bij het UCP opgenomen geweest.

Kunt u mij adviseren, want momenteel weet ik niet meer waar ik aan toe ben. 16 mei heb ik nog een gesprek met de huisarts, maar de GGZ, ik ben er eigenlijk wel klaar mee.

MVG, P.

Antwoord

Beste P,

Het is belangrijk dat je je geholpen/ ondersteund voelt door je hulpverlener. Als ik het zo lees, is dat bij jou nu weggezakt.

De vraag is eigenlijk: waar kan ik terecht als ik last heb van psychische klachten, maar niet naar de ggz/ een specifieke ggz instelling wil.

Het is goed dat te bespreken met je huisarts.

Soms kan een huisarts een (deel van) de zorg (bv medicatie) overnemen. Soms kan ook de praktijkondersteuner van de huisarts (POH) hier iets in betekenen. Verder heb je in elke regio wel vrijgevestigde ggz praktijken (met bv psychologen, SPVers, psychiaters).

Onderzoek vooral wat je nodig hebt om je doelen te verwezenlijken ondanks je psychische kwetsbaarheid op het vlak van stemming en psychoses. Als je weet wat je nodig hebt, kan je beter kijken bij wie je dit kan halen. Spar hier ook over met je huisarts en ik zou dit ook bespreken met je behandelaar én met een ervaringsdeskundige.

Ik ben wel benieuwd waarom je niet terecht kan in het umcg. Dat zou ik wel nog uitvragen. Soms heeft dat te maken met incidenten uit het verleden en is dat met gesprekken nog te overkomen.

Ik wens je sterkte in je zoektocht.

met vriendelijke groet,

Laura

Beantwoord door: Laura van Goor op 15 mei 2018
  • Deel deze pagina: