Main content

Vanavond om 20.00 uur is PsychoseNet redacteur Jeroen Zwaal live te gast bij het NPO Radio 1 programma Kwesties. In de uitzending wordt een nieuw plan besproken om in Arnhem overlastgevende bewoners tien dagen uit huis te zetten.

De SP in Arnhem en burgemeester Marcouch komen met het plan om bewoners die overlast veroorzaken tien dagen uit hun huis te zetten. Sinds juni vorig jaar is de Wet Aanpak Woonoverlast al van kracht. Deze verordening zou ervoor kunnen zorgen dat de wet ook toegepast wordt. De overlastgevende bewoners van huur- en koophuizen kunnen daarmee gedwongen worden een einde te maken aan de overlast. Althans, dat is de gedachten.

Vooral in de Johan de Wittlaan in Arnhem is sprake van grote overlast van bewoners, veelal psychiatrisch patiënten die in een woonwijk zijn geplaatst. Rob Oudkerk is op locatie om dit probleem te bespreken met de plaatselijke politiek, een bewoner die overlast ervaart, ervaringsdeskundige Jeroen Zwaal, een psychiater en Stichting Onderdak.

Gaat dit plan daadwerkelijk overlast verhelpen?

Waar moeten de mensen die tijdelijk uit hun huis gezet worden heen? Zullen deze mensen na tien dagen niet in hetzelfde patroon vervallen? Moet er niet een andere oplossing komen voor psychiatrisch patiënten dan ze in een woonwijk plaatsen? Bekijk onderstaande video vast waarin Jeroen een korte toelichting geeft op de visie die hij tijdens de uitzending verder zal toelichten.

 

Uitzending volgen?

De uitzending is van 20.00 – 21.00 uur live te volgen via www.facebook.com/kwesties  en www.nporadio1.nl/kwesties


Meer van Jeroen:

photo credit: still video NPO Radio 1
  • Deel deze pagina:

Reacties:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.