Main content

Eenzaamheid onder jongeren

De deelnemers van de podcastserie Eenzaamheid onder Jongeren variëren van zorgmedewerkers en ervaringsdeskundigen tot kunstenaars en studenten.
Aanjager Tom Morssink over de podcast: “We hebben het afgelopen jaar veel gepraat over het onderwerp eenzaamheid. Nu de tijd om onze bevindingen te delen, want eenzaamheid onder jongeren is een onderschat probleem.”

In de podcasts komen jongeren, experts van welzijnsorganisaties en onderzoekers aan het woord

Eenzame jongeren vertellen waar ze tegenaan lopen en hoe ze er mee om gaan. Hoe bijvoorbeeld social media enerzijds een negatieve uitwerking kan hebben, maar ook hoe deze media verbondenheid kan creëren. Medewerkers van welzijnsorganisaties gaan met elkaar in gesprek over wat ze doen, waar zij tegenaan lopen en hoe ze eenzame jongeren ondersteunen. Een tipje van de sluier: er komt naar voren in de podcast dat je wel degelijk veel vrienden kunt hebben, maar dat je nog altijd eenzaamheid kunt ervaren. De kwaliteit van vriendschappen is belangrijk.”

In deze aflevering spreken Domenique, Koen, Jayson en Tom welke plek poppodium Metropool kan vervullen in de Twentse samenleving voor eenzame jongeren. Onder meer Jason komt aan het woord die vertelt hoe je eenzaam in je lichaam kan zijn en wat Metropool voor hem heeft betekend. Tom kijkt terug op de podcastreeks.


Eenzaamheid onder jongeren is een initiatief van de Twentse leerkring Eenzaamheid onder jongeren. De leerkring bestaat vanaf april 2019 en is een initiatief van Tom Morssink met steun van de Stichting Twentse Noabers.

Meer lezen over eenzaamheid?

  • Deel deze pagina: