Main content

Podcast - Hart voor Zorg

Hart voor Zorg is een nieuwe Podcast van CQ Procesmanagement. Speciaal voor mensen in de zorg, maar ook voor mensen die benieuwd zijn hoe we de zorg in Nederland kunnen verbeteren. Want hoe krijgen we vakmanschap en de mens weer bij elkaar?

In deze Podcast gaat onze adviseur Sam Spiering opzoek naar antwoorden op vragen die zij in haar werk als psycholoog en adviseur tegenkomt. Hoe kunnen we de zorg het beste inrichten? Hoe bekostig je dit? En hoe ziet écht goede zorg er eigenlijk uit?

Voor deze podcast gaat ze met verschillende mensen in gesprek, van patiënt tot psychiater, van bestuurder tot beroepskracht

Over de zorg en over de zaken die zij tegenkomen. Maar bovenal over de vraag; ‘Hoe moet het dan wel?’ Het vinden van een eenduidig antwoordt op deze vraag blijkt nog niet zo eenvoudig. En gelukkig maar, want dat is wat ons werk zo uitdagend en veelzijdig maakt.

Toongevende kartrekkers zoals Jim van Os, Jules Tielens, Jos de Blok en Floortje Schepers delen hun visie op de huidige gezondheidszorg. Luister je mee?

Martin Appelo is psycholoog, auteur, spreker en veelgevraagd tegenspreker

In deze aflevering pleit hij voor het terugbrengen van de dood in de Gezondheidszorg. Volgens hem zijn we in de zorg te ver doorgeschoten in het, koste wat het kost, willen redden van ieder leven. We moeten gaan accepteren dat lijden, en daarmee de dood, erbij horen. Daarbij geeft hij concrete handvaten voor het verbeteren van de huidige gezondheidszorg. Zo stelt hij voor te bezuinigen op preventie, een polikliniek voor moreel beraad op te richten en het vak ‘omgaan met lijden en stress’ verplicht te stellen in het basisonderwijs.


Hart voor Zorg, de Podcast van CQ Procesmanagement, is vernoemd naar onze drijfveer; Hart voor Zorg! Een podcast speciaal voor mensen werkzaam in de zorg, maar ook voor mensen die benieuwd zijn hoe we de zorg in Nederland kunnen verbeteren. 

Meer lezen over dit onderwerp?

Bron: https://www.cqp.nl/Podcast
  • Deel deze pagina: