Main content

Podcast - Margriet

Lilian werd als kind mishandeld en groeide op in grote onveiligheid. Ze ging in de overlevingsstand, maar het verleden haalde haar uiteindelijk toch in. En Lilian werd zelfs opgenomen op een psychiatrische afdeling in het ziekenhuis. “Als moeder bleef ik maar doorgaan en doorgaan, maar op een gegeven moment ben ik ingestort.”

Mei 2005 was voor Lilian een hectische periode. “Ik sliep slecht, was altijd moe. Als ik ‘s ochtends wakker werd moest het uit mijn tenen komen om de dag te beginnen. Op een gegeven moment kon ik alleen nog maar zitten trillen.” Lilian legde zich er niet bij neer en zocht professionele hulp.

In eerste instantie mocht ze het nog even aankijken, maar Lilians klachten werden steeds heftiger

Mijn lijf begon te schudden en het hield niet meer op. Ik kon niet meer eten en niet meer drinken.” Ze koos ervoor om zich tóch te laten opnemen. “Ik was echt heel bang, ik wilde toch niet tussen de ‘gekken’ zitten?!

Hoe heeft Lilian haar opname uiteindelijk ervaren?

Hoe ga je verder als je na een opname weer op jezelf bent aangewezen? En wat heeft Lilian uiteindelijk geholpen om haar traumatische verleden te verwerken? Beluister hier haar verhaal:


Margriet.nl. Je vindt alle podcasts van Margriet op margriet.nl/podcasts

Meer lezen over psychose?

  • Deel deze pagina: