Main content

Podcast de kracht van openheid

Ervaringsdeskundige Sanne Verschuuren heeft sinds kort een podcast genaamd ‘De Kracht van Openheid’. In deze aflevering ga ik in gesprek met Lois Eijgenraam over ouderschap en kind zijn.

Lois heeft lange tijd als kleuterleidster gewerkt binnen het vrije school onderwijs, heeft samen met haar partner 6 kinderen waarvan 3 eigen kinderen, is schrijfster van diverse boeken m.b.t. pedagogiek, opvoeding en ouderschap en heeft een eigen praktijk waarin ze ouders begeleid met ouderschap en opvoedingsvragen (www.loiseigenraam.nl). Zo begeleid ze ook ouders bij scheidingen en rouw.

Ook is ze trainer, docent op MBO’s en HBO’s, geeft ze lezingen, is ze opvoedingsadviseur bij de begeleidingsdienst voor vrije scholen Nederland en voorzitter bij de landelijke Vereniging voor Vrije Opvoedkunst.

In deze aflevering praten we over opvoeding, ouderschap en kind zijn

Een antroposofische kijk hierop en de constituties  komen aan de orde. Wat zijn constituties? Wat is antroposofie? Hoe kun je terug kijken op je eigen kind zijn? Wat voor ouder wil ik zijn? Hoe kan ik mijn kind beter begrijpen? Hoe kun je een kind gezond laten hechten, liefdevol begrenzen en laten opgroeien in verbondenheid met zichzelf en de wereld?

Dat zijn grote vragen, waar wij niet het antwoord op geven, maar wel een richting en een kader geven voor zelfonderzoek m.b.t. deze onderwerpen.


Sanne Verschuuren is ervaringsdeskundige, ze heeft sinds kort een podcast genaamd ‘De Kracht van Openheid’.

Wil je meer luisteren?

  • Deel deze pagina: