Main content

Blog - de facto trauma deel 3

In deze reeks gaan Jerry Allon met experts op het gebied van trauma-behandeling in gesprek over een persoonlijk verhaal van iemand die te maken heeft met de gevolgen van trauma.

Hoewel we in de afgelopen decennia heel veel hebben geleerd over de impact van trauma, is het gebrek aan kennis en de implementatie van deze kennis tegelijkertijd nog zo groot.

Na de tweede aflevering, waarin we spraken over de gevolgen van trauma in het dagelijkse leven, zijn we inmiddels alweer aangekomen bij de derde aflevering van De Facto Trauma

In deze aflevering gaan we weer aan de hand van de persoonlijke ervaringen van Mathilde in gesprek met oud-webredacteur van PsychoseNet Anne Marsman, die op dit moment bezig is te promoveren op het terrein van trauma.

De hoofdvraag van deze aflevering is: wat is jouw eigen perspectief op trauma? Samen vragen we ons ook af of traumatische ervaringen -naast de negatieve gevolgen- ook nog iets opleveren.


Jerry Allon & Mathilde (pseudoniem). In deze vierdelige Podcast-reeks wordt het onderwerp trauma onder leiding van Jerry Allon vanuit verschillende perspectieven belicht. Vaste gast in elke aflevering is Mathilde, die luisteraars op basis van haar eigen ervaring steeds op indringende wijze meeneemt in hoe groot maar vooral ook klein trauma kan zijn. 

Meer afleveringen beluisteren?

Deze podcast is tot stand gekomen met steun van de stichting Socialrun.
  • Deel deze pagina: