Main content

Stichting Pill

Stichting PILL vindt dat er te snel, te veel en/of te langdurig psychofarmaca worden voorgeschreven, wat grote risico’s met zich meebrengt. Daarom bevordert PILL een verantwoord gebruik van psychofarmaca vanuit een breed perspectief.

In deze podcast serie gaan we in gesprek met allerlei verschillende mensen die ervaring hebben met, en kennis over, psychofarmaca.

In deze aflevering van praten over pillen van stichting PILL gaat Ewout Kattouw (hbo-ervaringsdeskundige, voorzitter van stichting PILL) in gesprek met Herma Betten (beeldend therapeut, werkzaam binnen GGZ Friesland en in haar eigen praktijk).

Herma werkt hoofdzakelijk op een crisis afdeling en heeft veel ervaring met het werken met beelden in plaats van met gesprekken. Dit maakt dat zij vanuit een ander perspectief naar psychische ontregeling en de behandeling daarvan kan kijken.

In dit gesprek praten we over wat het betekend om pillen te slikken in een grote ondragelijke crisis op oorzakelijke en in standhoudende factoren op de lange termijn, en hoe je met  jezelf aan de slag kunt gaan als je emoties gedempt worden door pillen.

Daarnaast vragen we ons af of er ruimte is voor emoties in een op ratio georiënteerde maatschappij, en welke rol beeldende therapie heeft bij het werken aan jezelf na het vastlopen in je leven.

En hoe maakbaar is ons leven? Moeten we luisteren naar ons lichaam en emoties, of fixen we onze problemen met producten?

Beluister hier de podcast.


Ewout Kattouw is hbo-ervaringsdeskundige en voorzitter van stichting PILL. 

Meer lezen over afbouwen van psychofarmaca?

  • Deel deze pagina: