Main content

Podcast - Van Shit naar Pit Podcast

De aflevering Hoe holisme jouw zelfhelend vermogen activeert, gaat over zelfheling met behulp van het holisme.

Deze aflevering gaat over zelfheling met behulp van het holisme

Holos betekent geheel, je kijkt dus bij een holistisch leven naar het geheel. Als het op (zelf)heling aankomt, beschouwt holisme de mens als een systeem. Op vijf niveaus werkt dat systeem samen, namelijk het mentale, fysieke, emotionele, energetische en spirituele niveau. Door bijvoorbeeld anders te gaan denken, kan je fysieke klachten verhelpen.In deze aflevering ga ik in gesprek met Marjolein Berendsen. Zij neemt je mee in de wereld van het holisme.

Marjolein is oprichtster van het opleidingsinstituut ZoMa Opleidingen

Ze vertelt hoe zij gefascineerd raakte door het holisme en geeft handige tips over hoe jij nu al kan starten met een holistische leefstijl of met de vijf verschillende niveaus.

Daarnaast geeft ze praktische voorbeelden waarbij je door anders te denken, over jouw trauma’s kunt stappen. Ook vertelt ze dankbaar over hoe zij eraan bij heeft kunnen dragen om een 70-jarige vrouw te helen, die een vastgezet trauma had. Marjolein heeft haar zielsmissie gevonden en wil ook jou helpen om stil te staan bij jouw zielsmissie.


Van Shit naar Pit Podcast. Voor zelfbewuste (jonge) ervaringsdeskundigen die van hun trauma af willen komen door middel van zelfheling.

Meer lezen over het delen van je verhaal?

  • Deel deze pagina: