Main content

Podcast - Hart voor Zorg

Hart voor Zorg is een nieuwe Podcast van CQ Procesmanagement. Speciaal voor mensen in de zorg, maar ook voor mensen die benieuwd zijn hoe we de zorg in Nederland kunnen verbeteren. Want hoe krijgen we vakmanschap en de mens weer bij elkaar?

In deze Podcast gaat onze adviseur Sam Spiering opzoek naar antwoorden op vragen die zij in haar werk als psycholoog en adviseur tegenkomt. Hoe kunnen we de zorg het beste inrichten? Hoe bekostig je dit? En hoe ziet écht goede zorg er eigenlijk uit?

Voor deze podcast gaat ze met verschillende mensen in gesprek, van patiënt tot psychiater, van bestuurder tot beroepskracht

Over de zorg en over de zaken die zij tegenkomen. Maar bovenal over de vraag; ‘Hoe moet het dan wel?’ Het vinden van een eenduidig antwoordt op deze vraag blijkt nog niet zo eenvoudig. En gelukkig maar, want dat is wat ons werk zo uitdagend en veelzijdig maakt.

Toongevende kartrekkers zoals Jim van OsJules TielensJos de Blok en Floortje Schepers delen hun visie op de huidige gezondheidszorg. Luister je mee?

Youri Lentjes werd bekend van het tv-programma ‘De beste singer songwriter van Nederland’

Zijn nummers gaan vaak over zijn eigen ervaringen met mentaal worstelen en zo werd zijn muziek al snel opgepikt door de GGZ. Nu werkt hij in de forensische kliniek in Den Dolder als sociotherapeut, net als zijn vriendin Karima. De eigen ervaringen die hij gedurende zijn leven opdeed neemt hij nu mee in zijn werk.

We praten over het dagelijkse reilen en zeilen binnen de muren van een gesloten instelling. Over het meedraaien in een stramien als professional, terwijl je het persoonlijk heel anders zou willen doen. Worden mensen beter van gesloten instellingen? En zijn dingen als een separeercel nog noodzakelijk?


Hart voor Zorg, de Podcast van CQ Procesmanagement, is vernoemd naar onze drijfveer; Hart voor Zorg! Een podcast speciaal voor mensen werkzaam in de zorg, maar ook voor mensen die benieuwd zijn hoe we de zorg in Nederland kunnen verbeteren. 

Meer weten over dit onderwerp?

  • Deel deze pagina: