Main content

Podcast - Patricia Goduto_NHradioZangeres en theatermaakster Patricia Goduto uit Heemskerk stond aan het begin van een mooie muzikale carrière toen ze op haar 21e een psychose kreeg. Ze zat 8 jaar gedwongen opgenomen op een gesloten afdeling.
Hoe ze daaruit kwam en de liefde voor muziek terugvond vertelt ze in haar autobiografische voorstelling Code Rood.

Zij is opgeleid aan De Dutch Academy of Performing Arts (DAPA) en Vocal and Dance Academy. Begin 2000 verleende Patricia haar stem binnen het werkveld van Stage Entertainment. Dit deed zij o.a. bij het Johnny Kraaijkamp Musical Award Gala en Musicals in Ahoy.

Na een aantal jaar werd Patricia psychisch ernstig ziek

Ze kwam voor maar liefst acht jaar gedwongen terecht binnen de gesloten afdeling van de psychiatrie. Haar droom en carrière als zangeres viel in duizend stukjes.

In 2012 gooide Patricia het roer om

De artsen lieten haar tegen beter weten in ‘ vrij ‘ en Patricia besloot linksom of rechtsom te herstellen van een overdosis aan diagnoses. Een traag, pijnlijk en eenzaam proces volgde maar uiteindelijk wist zij te herstellen.

De podcast is te beluisteren via:

https://www.nhnieuws.nl/podcasts/lunchroom/854


Patricia Goduto is een veelzijdige en creatieve vrouw die het allerliefste anderen inspireert. Dit doet zij als zangeres en theatermaakster.

Tip! Check ook voorstelling Code Rood van Patricia Goduto.

Meer lezen / horen over psychose?

  • Deel deze pagina: