Main content

Wat is psychose? Vraag 100 mensen om een definitie en je krijgt 100 verschillende definities. Benieuwd naar die definities? We hebben ze gebundeld in een mooi boekje.

wat is psychose definities

Definities van psychose

We vroegen mensen met ervaring, naasten en hulpverleners om hun definitie van psychose met ons te delen en verzamelden er 100 in een boekje. Sommige vinden elkaar op inhoud, andere staan lijnrecht tegenover elkaar. Voor de één is het een breuk met ‘de realiteit’, voor de ander een (betekenisvolle) spirituele ervaring. Duidelijk is: er bestaat niet één definitie van psychose.

Bestellen

Wil je het boekje ontvangen? Leuk! We zijn er erg trots op. Stuur ons een donatie van (minimaal) €7,50 per boekje en vermeld daarbij je adres en het aantal te ontvangen boekjes. Woon je in België? Doneer dan (minimaal) 12.50 euro per boekje. Dan doen wij ze vervolgens naar je op de post Met deze bijdragen kunnen wij druk- en verzendkosten bekostigen. Doneren kan via de donatiepagina. Ongeveer twee weken na je donatie ontvang je je boekje.

  • Heb je al eens aan PsychoseNet gedoneerd maar nog geen boekje ontvangen? Stuur een mailtje met je adres naar redactie@psychosenet.nl en we sturen hem je alsnog toe.

Met dank aan

Deze uitgave is mogelijk gemaakt met financiële steun van jongerenorganisatie Digg’Out en individuele donaties. Veel dank voor jullie steun aan PsychoseNet!


Biografie Jim van Os

Prof. dr. Jim van Os, Voorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Hij is tevens verbonden als Visiting Professor Psychiatric Epidemiology aan het Institute of Psychiatry te Londen. Hij is sinds 2011 lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en werd in 2016 benoemd tot Fellow van King’s College London

Jim van Os werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. In 2014 kwam zijn boek ‘De DSM-5 Voorbij‘ uit, in 2016 het boek ‘Goede GGZ!‘ (samen met Philippe Delespaul e.a.) en in 2021 het boek ‘We Zijn God Niet‘ (samen met Myrrhe van Spronsen).

Lees hier meer over Jim van Os. Of volg Jim op LinkedIn, Facebook, Twitter en YouTube!

Meer informatie over psychose:

  • Deel deze pagina: