Main content

Reacties:

 1. Hoi,

  Even wat wiskunde, stel dat je een draagkracht hebt van 10. Je hebt een geheim potje van gevoelens weggedrongen en dit heeft waarde 4. Dan heb je in het dagelijks leven nog een marge van 6. Als er nu op een gegeven moment van alles gebeurt en het dagelijks leven krijgt waarde 7. Dan trekt de pot van het dagelijks leven, het verborgen potje open en ga je vaak in psychose.

  Nu kun je twee zaken doen ofwel zeg je ik hou het zoals het is ik laat het geheim potje verborgen gevoelens en leer leven met marge 6 of je kan redeneren ik ga proberen enkele laagjes af te bouwen en wil gaan voor 2 zodat ik het dagelijks leven een 8 aankan.

  Ik heb voor dit laatste gekozen en heb het ongevoelen dat ik niet alles uit mijn kwaliteiten heb kunnen halen eerst aangepakt. Ik heb zo gevoeld dat energie, die vastzit aan het loskomen is. Voor alle duidelijkheid dit is geen euforisch gevoelen maar gewoon een goed gevoelen.

  Bij dit creatief proces heb ik een aantal mensen van Psychosenet betrokken omdat dit toch een veilige omgeving vraagt van ervaren mensen waar je kunt op terugvallen.

  Guy

 2. Hoi,

  Ik wil nog iets vertellen. Als je bij ons 5 jaar studeert behaal je een diploma aan de universiteit. Ik ben 5 jaar opgenomen geweest, wil de psychiatrie me dan een diploma geven.

  Alle gekheid op een stokje, ik merk wel meer en meer respect van professionele mensen. Ik ben bezig, die 5 jaar ervaring om te zetten in twee projecten. Nu zit ik in de fase van gesprekken met banken en investeerders. Als streefdatum voor de twee gebouwen zet in 2022 voorop.

  Belangrijk vind ik daarbij het opzetten van een maatschappelijk draagvlak. Hiervoor is de voorstelling psychose-ervaringsdeskundige-sociaal ondernemen. Zo probeer ik een inspirerend verhaal te brengen waarbij ik ook kijk van welke tips geven mensen me en kan ik hiermee in deze twee projecten iets doen.

  Later meer.

 3. Aan alle lezers van psychosenet mijn beste wensen. Lezen is een toffe hobby. Wist je dat je zelf een psychose kan lezen?

  Tijdens mijn psychose was ik tijdens de opname bezig met van klein naar groot, 30 projecten om psychiatrie vooruit te helpen, werken met een netwerk van 10 personen buiten je directe omgeving, ik had zelf een tekening van een gebouw gemaakt dat ik wou realiseren.

  Wat heb ik het afgelopen jaar gedaan?

  Al die projecten gaan analyseren, de fantasie-elementen over boord gegooid en de bruikbare elementen in twee projecten gestoken. Ik heb gewerkt met 10 mensen buiten mijn omgeving. Waarom?

  In mijn omgeving was het van hij praat toch veel in zichzelf, hij zondert zich toch veel af. Juist twee van de vier aandachtspunten op mijn signaleringsplan. Dus werken met mensen buiten mijn directe omgeving.

  Aan Jim Van Os heb ik gevraagd om peter te worden van het project met het gebouw waarvan in de inleiding spraken is.

  Guy Tegenbos is project van het project verbindend werken?

  Als je hierover meer wilt weten kom kijken naar de voorstelling psychose-ervaringsdeskundige-sociaal ondernemen.

  Het project verbindend werken is sociaal, duurzaam en innovatief. Het innovatieve aspect is het creatief gebruiken van mijn psychoses.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *