Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Leestijd 2 minuten

Auteur

Jeroen Zwaal

Jeroen Zwaal is ervaringsdeskundig docent bij Howie the Harp. Hij maakte vijf psychoses mee in zijn leven, die hem steeds een stukje dichterbij hemzelf brachten. Jeroen is getrouwd en heeft een dochter.

Samenwerken – over het oude en nieuwe Jer & Jer duo

Twaalf Jer & Jer’s geleden hebben we enthousiast een start gemaakt met deze wekelijkse bijdrage op de vrijdag van Jerry en Jeroen. Is het de lezers opgevallen dat er niet elke vrijdag een stukje is geweest? Dat klopt.

Waar mensen werken, worden intenties met elkaar afgestemd, mooie plannen gemaakt, doelen gesteld en verwachtingen worden gecreëerd. Soms expliciet uitgesproken, vaak ook zonder woorden uitgedragen en gevoeld. Zo ook bij de redactie van PsychoseNet.

We vonden het super om om de beurt een persoonlijke bijdrage te leveren over onderwerpen rondom psychose, of onderwerpen die er zijdelings mee te maken hebben. En het is een verantwoordelijkheid om dit netjes deskundig en zorgvuldig te doen. Zo gaat dat met werk; het kunnen doen én het kunnen dragen, dat kan best lastig zijn. En zo bleek ook bij ons. Er kwam een dag dat er ineens geen stukje tekst was aangeleverd en dat bleef zo.

Zonder mijn wederhelft in schrijven, lukte het mijzelf ook niet meer de andere helft zijn

Een wekelijkse solo-Jer zou een egotrip worden vond ikzelf en dus leek de Jer en Jer tot stilstand te zijn gekomen…
Bij deze wil ik Jerry van harte bedanken voor de samenwerking en wil ik vooral benadrukken dat er altijd ruimte is om weer aan te haken, ook al gaat de Jer en Jer rubriek gewoon door. Wie weet Jerry, als kwetsbare woorden weer krachtig uit je pen te voorschijn komen -en andersom- …wie weet, kunnen we er een Jer & Jer & Jer van maken! 🙂

Tegelijkertijd met dit eerbetoon aan de man die zo mooi op 20 januari dit jaar opende met een metafoor over wielrennen en de Giro d’Herstel, schuift een nieuw lid aan in het peloton, namelijk Jeroen Kloet

En daarmee wordt de Jer en Jer op vrijdag nieuw leven ingeblazen met een persoonlijke creatieve input van Kloet (om naamsverwarring te voorkomen). Hij zal vanuit zijn rol als psychiater die dicht bij de mensen staat gaan schrijven over wat hem bezig houdt in het werk én wat er achter én voor de rol van psychiater vooral als mens in Kloet omgaat. Ik vind het heel bijzonder om met hem deze rubriek te blijven vullen.  Zodat samen werken ‘samenwerken’ wordt en het elkaar tegenkomen in woorden, samen ‘kennis máken’ zal zijn, vooral ook mét de lezers. Zonder teveel verwachtingen vooraf. Gewoon het doen…dat is al een uitdaging genoeg!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *