Main content

Met de komst van (de eerste!) stagiaire heeft de PsychoseNet redactie er sinds kort een nieuw teamlid bij. Hoog tijd om haar aan de hand van een interview voor te stellen. En bij deze: Nanouk, welkom bij PsychoseNet en succes gewenst met stage lopen!

Wat wil je over jezelf vertellen?
Ik ben Nanouk, zesentwintig jaar. Ik vind het heerlijk om lekker in beweging te zijn, op verschillende manieren. Onder andere ben ik één jaar geleden begonnen met yoga. In eerste instantie vond ik het verschrikkelijk, maar ik wilde graag leren om in contact te komen met mijzelf en mijn gevoelens.

De yogalessen hebben mij enorm veel geleerd over mijzelf. Waar ik in het leven sta, maar vooral ook HOE ik in het leven sta. Ik ben een stuk rustiger geworden, vriendelijker en toegankelijker naar de buitenwereld toe, maar ook naar mijzelf.

Al blijft dit soms nog een gevecht en blijf ik lerende, toch ben ik al een heel eind op weg. Hierdoor ben ik ook meer in staat om mezelf staande te houden in deze, voor mijn gevoel, ingewikkelde wereld.

Naast dit ‘zweverige gedoe’, ben ik ook iemand die graag met beide benen op de grond wil staan

Om mijzelf niet te verliezen in al deze diepgang, ben ik een actieve sporter. Wedstrijdzwemmen is mijn andere uitlaatklep, waar ik veel energie en plezier uithaal.

Ik vind het leuk om met vrienden dingen te ondernemen, maar ik houd zo nu en dan ook van de rust en ruimte, waardoor ik alleen zijn ook erg kan waarderen.

Vooral als het sociale leven en werkleven op volle toeren draait, dan vind ik het heerlijk dat er momenten bij zitten dat ik alleen met mijzelf ben.

Wanneer alles op een laag pitje staat en ik veel alleen ben, dan heb ik wat meer moeite om van het alleen zijn te genieten, maar volgens mij is dat ook heel menselijk.

Wat ga je bij PsychoseNet doen? Welke rol heb je?
Ik volg de opleiding Howie the Harp in Arnhem. Dit is een opleiding tot ervaringsdeskundige. Vanuit deze positie kom ik hier stage lopen. Ik zal een aantal stageopdrachten gaan vervullen, onder andere zal ik te vinden zijn op de chat.

Wat is Howie the Harp?
Howie the Harp is een opleiding tot ervaringsdeskundige. Het is een éénjarige opleiding, voor mensen die ervaring hebben in de hulpverlening en zich graag willen ontwikkelen. Voor mij was Howie the Harp vooral weer een opening om een beweging te maken naar de maatschappij.

Een lange tijd maakte ik voor mijn gevoel geen onderdeel van uit van de maatschappij

De opleiding had al afgerond moeten zijn, maar omdat er veel processen zijn losgemaakt, heb ik gelukkig meer ruimte en tijd gekregen om alles te verwerken en een plekje te geven.

Wanneer hoop je klaar te zijn met de opleiding?
Deze stage duurt voor mij ongeveer tien weken, aangezien ik al een andere stageplek heb gehad waar ik al heel wat uren heb mogen maken. Ik plan het ruim en ik hoop uiterlijk in februari helemaal klaar te zijn.

Waar mogen we je het meest succes mee wensen?
Jullie mogen mij succes wensen met het afronden van de opleiding, maar ook mogen jullie mij succes wensen met het vinden van mijn plek in de maatschappij.

Wat vind je leuk en een uitdaging? Of wat vind je spannend?
Ik vind het super spannend om voor PsychoseNet stage te gaan lopen, omdat ik meteen voor het grotere publiek zichtbaar ben en dat voelt toch als een enorme stap en uitdaging.

Hoe kijk je aan tegen het onderwerp herstel? Wat is voor jou persoonlijk herstel?
Dit vind ik een lastige vraag, ik ben twee jaar geleden in contact gekomen met het woord herstel en ik ervaar er verschillende gevoelens bij, waardoor ik er ook verschillend tegenaan kijk.

Voor mij persoonlijk is herstel een proces geweest om los te komen van allerlei patronen waar ikzelf en de omgeving behoorlijk veel last van hadden

Herstel betekent voor mij ook: het verwerken van allerlei gebeurtenissen die mij zijn overkomen en die mij hebben gemaakt tot de persoon die ik nu ben.

Wat voor werk zou je in de toekomst willen doen?
Dat durf ik nog niet te zeggen. Ik heb nooit echt naar mijn toekomst durven kijken, dat begint nu weer te komen. Hoe dat er concreet uit gaat zien, of hoe ik dat voor me zie? Dat vind ik nog moeilijk om te beschrijven.

Ik zou het wel leuk vinden om iets te doen met al mijn ervaringen, maar hoe ik dat allemaal wil gaan vormgeven? We zullen het zien, laat ik eerst maar deze opleiding afronden en wie weet wat er allemaal op mijn pad komt!

Wat wens je de lezers van PsychoseNet toe?
Ik wens de lezer van PsychoseNet vooral een warm hart toe in zijn of haar eigen herstelproces. Ik hoop dat PsychoseNet jullie ondersteunt in de volgende stap op weg naar je eigen herstel.


Nanouk volgt bij Howie the Harp Arnhem de opleiding tot ervaringsdeskundige. Ze loopt stage bij PsychoseNet.

  • Deel deze pagina:

Reacties:

  1. Hoi Nanouk, volgens mij hebben wij elkaar begin dit jaar ontmoet bij de WRAP facilitator training in Arnhem, wat goed dat je hebt doorgezet ! ( Als ik de goede Nanouk voor me heb, en ook als je een andere Nanouk bent) liefs Nikey

  2. Ha Nanouk,

    Heel plezier met het stage lopen bij PsychoseNet! Daarmee lever je een belangrijke bijdrage aan het helpen met mensen met een psychische kwetsbaarheid! Ik wens je ook veel plezier met het afronden van je opleiding!

    Lieve groeten,
    May-May

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *