Main content

Voor PsychoseNet maakte Liesbeth Worm deze geweldige animatie: ‘Omgaan met een depressie: 10 tips‘. Deze is ontzettend goed ontvangen en al heel veel gedeeld. We krijgen veel positieve reacties van mensen die zichzelf erin herkennen.

De animatie helpt om op een speelse en lichte manier aan anderen uit te leggen wat je het beste wel en niet kunt doen als een vriend, familielid, geliefde of collega depressief is.

Het is tijd voor een broertje of zusje 😉

‘Omgaan met psychose: 10 tips’

Dat wordt de titel van de volgende animatie en we hebben jouw hulp daarbij nodig.
Heb jij een tip die absoluut niet mag ontbreken? Deel die dan hieronder of stuur een mailtje naar redactie@psychosenet.nl.

Wie weet wordt jouw tips straks gebruikt in de nieuwe animatie!

 

 

 • Deel deze pagina:

Reacties:

 1. Vergeet niet dat mensen meer waarnemen en meekrijgen dan ze soms laten blijken. Praat niet over iemand heen alsof hij/zij er niet bij is. De meeste mensen onthouden hun psychose of deels.

 2. Probeer veiligheid en vertrouwen te geven. Door te praten in contact te komen maar misschien is een knuffel of een arm om iemand heen ook erg fijn. Ik weet uit ervaring dat degene die dat bij mij wil doen, eerst tooestemming van mij moest hebben. Ook komt bij mij op dat moment niet altijd alles direct binnen dus dan is het herhalen van de zinnen erg belangrijk maar ook dat die persoon rustig blijft. Probeer zoveel mogelijk prikkels te vermijden, zoals radio, tv uit en niet teveel mensen om mij heen.

 3. Dank voor je reactie Jim! Wat betreft punt 1, met nooit geweld gebruiken ben ik het natuurlijk met je eens. ‘Nooit de politie bellen’ vind ik lastig, want wat moet je doen als er een gevaarlijke situatie ontstaat waarin jouw of iemands eigen veiligheid op het spel komt te staan? Hoe zou je daar in zo’n geval mee om gaan? Wiens hulp roep je wel in?

 4. Liefde volle benadering, mee leven een knuffel geven. Grenzen stellen en ook leren NEE zeggen.
  Daarmee zeg je je kunt het zelf.
  Hierdoor blijf je de mens zien achter de psychose.
  Goed voor je zelf zorgen dan kun je beter voor een ander zorgen.
  Wijsheid van mijn schoon vader van 92 jaar geldt nog steeds.
  Succes met de animatie kijk er na uit.

 5. Na een kalmerings periode geleidelijk kennis laten maken met het ware verhaal over het hoe en waarom van culturele binding in de samenleving. Zodat de client zijn of haar werkelijke relatie met de omgeving gaat begrijpen. Op grond van deze kennis kan de client dan geleidelijk tot een gefundeerd besluit komen om weer in de pas te gaan lopen met de geldende waarden en normen. Het hele ziekte sprookje maakt de problematiek alleen maar erger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *