Main content

[vc_row][vc_column width="1/1"][lead align="left"]Na jaren worstelen met psychoses en de diagnose ´schizofrenie´ overleed Herre Horjus op 13 februari 2001 door zelfmoord. Ter nagedachtenis aan Herre, en om aandacht te vragen voor psychosegevoeligheid en zelfdoding, fietsen wij op zaterdag 27 mei Herre´s Tocht der Tochten.[/lead][vc_empty_space height="16px"][heading header_type="h2" header_align="left"]De Tocht der Tochten [/heading][vc_column_text]De Elfstedentocht is een bijna 200km lange schaatstocht over natuurijs, voor het laatst gereden in 1997. Vanwege de afstand en vanwege het heroïsche karakter wordt de Elfstedentocht ook wel De Tocht der Tochten genoemd. Al jaren wordt de Elfstedentocht ook gefietst, jaarlijks in het Pinksterweekend. Herre, een echte Fries, heeft de Tocht zelf ook eens gefietst en er enorm van genoten.

Op 27 mei organiseren wij Herre's Tocht der Tochten. De hele tocht kent in totaal 250km, om het evenement breder toegankelijk te maken kiezen we er voor een verkorte route te fietsen van 100km.

Start en finish: Leeuwarden, vlakbij het centraal station.

Kosten: (minimaal) 25,- Dit bedrag komt ten goede aan het Socialrun Team PsychoseNet. Opbrengsten van de Socialrun gaan volledig naar destigmatiserende projecten, gedreven door ervaringsdeskundigen. Wil je mee doen maar zijn de kosten een probleem? Stuur ons een mail redactie@psychosenet.nl.

Benodigdheden: een goede (race)fiets of e-bike, reservemateriaal (plaksetje en band), fietskleding, helm, eten en drinken voor onderweg, verlichting, telefoon.

Wat je krijgt: een onvergetelijke ervaring, mooi stukje Nederland op de fiets, een t-shirt en uitgebreide lunch onderweg.[/vc_column_text][vc_empty_space height="16px"][heading header_type="h2" header_align="left"]De route[/heading][vc_column_text]De hele fietsroute bedraagt 250km en brengt je langs 11 Friese steden. Om het evenement breder toegankelijk te maken kiezen we er voor een verkorte route te fietsen van 100km.

Benieuwd hoe de route eruit ziet? Bekijk het hier.[/vc_column_text][vc_empty_space height="16px"][vc_single_image images="13777" size="large" align="center" alt="Elfstendetocht" link="http://www.nederlandfietsland.nl/knooppuntroutes/elfstedenfietsroute" onclick="custom_link"][vc_empty_space height="16px"][heading header_type="h2" header_align="left"]De Socialrun[/heading][vc_empty_space height="16px"][vc_column_text]De Socialrun is een non-stop estafetteloop van 555 kilometer in 48 uur. Met het evenement wordt aandacht gevraagd voor de vaak moeilijke positie van mensen met een psychiatrische aandoening. Zij knokken dagelijks tegen hun eigen problemen, maar hebben daarnaast ook te maken met afwijzing en uitsluiting in het maatschappelijke verkeer.
De Socialrun wil dat deze mensen een betere plek krijgen in de samenleving. Daarvoor moeten grenzen worden verlegd en taboes doorbroken.

Met de Socialrun wordt geld ingezameld om projecten die stigmatisering tegen gaan financieel te ondersteunen. Opbrengsten van de 'Herre's Tocht der Tochten' komen ten goede aan de Socialrun.[/vc_column_text][vc_empty_space height="16px"][vc_empty_space height="16px"][heading header_type="h2" header_align="left"]Ja, ik doe mee![/heading][contact-form-7 id="13779"][vc_empty_space height="16px"][panel title="MEER INFORMATIE"][vc_column_text]

[/vc_column_text][/panel][/vc_column][/vc_row]

https://www.psychosenet.nl/herre-horjus-de-allerliefste-vader/

 

Jouw verhaal op deze site?

Wil je zelf een bijdrage leveren aan deze site klik dan hier

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *