17862350_10213065583540924_601855088283374197_n.jpeg

Herre’s Tocht der Tochten – 27 mei 2017

Na jaren worstelen met psychoses en de diagnose ´schizofrenie´ overleed Herre Horjus op 13 februari 2001 door zelfmoord. Ter nagedachtenis aan Herre, en om aandacht te vragen voor psychosegevoeligheid en zelfdoding, fietsen wij op zaterdag 27 mei Herre´s Tocht der Tochten.

De Tocht der Tochten

De Elfstedentocht is een bijna 200km lange schaatstocht over natuurijs, voor het laatst gereden in 1997. Vanwege de afstand en vanwege het heroïsche karakter wordt de Elfstedentocht ook wel De Tocht der Tochten genoemd. Al jaren wordt de Elfstedentocht ook gefietst, jaarlijks in het Pinksterweekend. Herre, een echte Fries, heeft de Tocht zelf ook eens gefietst en er enorm van genoten.

Op 27 mei organiseren wij Herre’s Tocht der Tochten. De hele tocht kent in totaal 250km, om het evenement breder toegankelijk te maken kiezen we er voor een verkorte route te fietsen van 100km.

Start en finish: Leeuwarden, vlakbij het centraal station.

Kosten: (minimaal) 25,- Dit bedrag komt ten goede aan het Socialrun Team PsychoseNet. Opbrengsten van de Socialrun gaan volledig naar destigmatiserende projecten, gedreven door ervaringsdeskundigen. Wil je mee doen maar zijn de kosten een probleem? Stuur ons een mail redactie@psychosenet.nl.

Benodigdheden: een goede (race)fiets of e-bike, reservemateriaal (plaksetje en band), fietskleding, helm, eten en drinken voor onderweg, verlichting, telefoon.

Wat je krijgt: een onvergetelijke ervaring, mooi stukje Nederland op de fiets, een t-shirt en uitgebreide lunch onderweg.

De route

De hele fietsroute bedraagt 250km en brengt je langs 11 Friese steden. Om het evenement breder toegankelijk te maken kiezen we er voor een verkorte route te fietsen van 100km.

Benieuwd hoe de route eruit ziet? Bekijk het hier.

Elfstendetocht

De Socialrun

De Socialrun is een non-stop estafetteloop van 555 kilometer in 48 uur. Met het evenement wordt aandacht gevraagd voor de vaak moeilijke positie van mensen met een psychiatrische aandoening. Zij knokken dagelijks tegen hun eigen problemen, maar hebben daarnaast ook te maken met afwijzing en uitsluiting in het maatschappelijke verkeer.
De Socialrun wil dat deze mensen een betere plek krijgen in de samenleving. Daarvoor moeten grenzen worden verlegd en taboes doorbroken.

Met de Socialrun wordt geld ingezameld om projecten die stigmatisering tegen gaan financieel te ondersteunen. Opbrengsten van de ‘Herre’s Tocht der Tochten’ komen ten goede aan de Socialrun.

Ja, ik doe mee!Het verhaal van Herre Horjus, ‘de ernstig schizofreen’, maar vooral: de allerliefste vader van de wereld

 

RedactieHerre’s Tocht der Tochten – 27 mei 2017
Share this post

Reageer op deze blog