Main content

De Socialrun is een non-stop estafetteloop van 555 kilometer in 48 uur, met start en finish in Utrecht. Met het evenement wordt aandacht gevraagd voor mensen met psychische klachten en gestreefd naar openheid creëren, taboes doorbreken en stigma tegen gaan.
Daar moet Schizofrenie Bestaat Niet natuurlijk bij zijn!

Met het evenement wordt geld ingezameld om projecten die stigmatisering tegen gaan financieel te ondersteunen. Projecten die hiervoor in aanmerkingen komen moeten aan twee regels voldoen: ze worden geïnitieerd of uitgevoerd door mensen met psychische klachten én de uitwerking ervan moet stigmatisering tegen gaan.

De Socialrun vindt dit jaar plaats van 18 tot 20 september. Aan de run doen teams van allerlei ggz instellingen mee die zich willen inzetten voor dit initiatief. Teams die zich dit jaar al hebben ingeschreven zijn onder andere van Rivierduinen, Altrecht, Pro Persona, GGZe en Samen Sterk Tegen Stigma.

Het lijkt ons geweldig om dit jaar ook met een SBN-team van zo’n 25 leden aan de start te verschijnen!

Een team dat zowel Schizofrenie Bestaat Niet als de Socialrun een warm hart toedraagt en bestaat uit professionals (o.a. Jim van Os, Alan Ralston en Kim Helmus), ervaringsdeskundigen (o.a. Audrey Lahaije en Luc Vercauteren) en anderszins betrokkenen.
Wij hebben al een aantal enthousiastelingen bij elkaar, maar kunnen nog wel wat versterking gebruiken, dus:

Wil jij je inzetten tegen stigma van psychische aandoeningen en heb jij een link met psychosegevoeligheid of manisch-depressiviteit? Versterk het SBN-team!

Concreet zijn we op zoek naar:

  • Lopers: die een gemiddelde snelheid van minstens 10,5 km/h halen, over een goede conditie beschikken (na de Socialrun heb je zo’n 60-75km in de benen, je loopt telkens 2km met 6km rust), tijdelijk tegen een flink slaapgebrek kunnen en bereid zijn voorafgaand aan de run af en toe bij elkaar te komen om samen te trainen en vast aan de team spirit te werken
  • Fietsers: die de lopers begeleiden (let op, na de Socialrun heb je zo’n 300 km gefietst, conditie is dus vereist!)
  • Chauffeurs: die het niet-lopende of fietsende team vervoeren, liefst in bezit van een camper of busje
  • Fysiotherapeut / masseur: spreekt voor zich…
  • Geld en sponsors: voor bananen, bruine boterhammen met kaas, shirtjes, benzine, campers, busjes, etc.


Mee doen?

Stuur een mail met daarin kort wie je bent, waar je woont en hoe je ons team zou willen versterken (als loper/fietser/…).


Niet mee doen maar wel enthousiast?

• Adopteer een kilometer! Steun het SBN-team door een kilometer te adopteren voor slechts €5,- De opbrengsten gaan naar een anti-stigma project, het figuurlijke schouderklopje is voor ons (en welkom, tijdens die 555km in 48 uur).

• Wordt onze sponsor en maak als bedrijf of instelling een krachtig statement tegen stigmatisering van mensen met psychische aandoeningen. SBN zal haar sponsors vermelden en natuurlijk hartelijk danken. Neem contact op voor meer informatie over sponsoring.

Wordt vervolgd!


photo credit: Social run 
  • Deel deze pagina:

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *