Main content

Ik heb dit jaar een psychose gehad en ben hier enorm van geschrokken. Ik probeer mijn leven weer op te pakken, al weet ik dat het nooit meer hetzelfde zal worden.

Voor mijn psychose experimenteerde ik regelmatig met drugs. Vrienden vragen wanneer ik weer een avondje kom doorzakken. Ik weet dat er dan drugs gebruikt worden. Wanneer kan ik weer meedoen en welke drugs kan ik dan beter wel of niet nemen?

Ik denk niet dat mijn psychose door drugsgebruik werd uitgelokt.

 

Maarten (19), Rotterdam

 


Iedere week behandelen we een dilemma van een lezer in ‘Wat zou jij doen?’ Kijk voor het dilemma van deze week op onze Facebookpagina en laat daar of hieronder jouw mening of advies achter. Zo helpen lezers elkaar!

Wil je zelf een vraag vraag voorleggen? Stuur je vraag naar redactie@psychosenet.nl.

  • Deel deze pagina:

Reacties:

  1. Na een paar maanden en in goed overleg met je arts of psychiater. Zorg voor een vangnet of plan voor het geval het misgaat. Leren door te proberen.

  2. Geen drugs gebruiken, dat is mijn advies..het brengt je vaak ellende, en een psychose kan sneller gebeuren als je wel drugs gebruikt..so don’t do it. 🙂

  3. Mijn antwoord is nooit meer. Grote kans dat je die psychose wel door drugsgebruik kreeg. Blijkbaar ben jij daar gevoelig voor. Het is zoals het is, Maarten. Sterkte gewenst.

  4. Als je geen psychose meer wilt krijgen is het antwoord op jouw vraag ‘nooit meer’ Maarten. Na je eerste psychose blijf je namelijk ontvankelijk voor een volgende. Drugs en psychosegevoeligheid combineren niet. Daar moet je mee leren leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.