Main content

De lancering van PsychoseNet.be vond afgelopen dinsdagavond plaats in Antwerpen. Langs een koude winderige kade aan de Schelde gingen mijn gedachten even op de loop.

Er kwam een stroom van woorden op gang over deze plek; dit moment; mijn verleden met psychosegevoeligheid en mijn visie hierop.

 

Hoe kan ik anders kijken naar wat ik denk te zien?

Steeds ervaar ik een interessante dynamiek: Hoe ik terugblik op mijn verleden heeft invloed op hoe ik me in het heden voel. Hoe ik me voel heeft invloed op wat ik elk moment in het ‘nu‘ ervaar.

Wat ik steeds ervaar en hoe ik daar betekenis aan geef, geeft me richting. En tot slot: hoe ik richting geef aan mezelf, is van invloed op de toekomst.

Niemand weet wat de toekomst ons brengt

Wel kunnen we nieuwsgierig zijn naar elkaar en uitwisselen wat we wensen en waar we van dromen. Stapje voor stapje maken we waar, wat we waar willen maken. Simpelweg wil ik doen waar ik van droom. En in vertrouwen meegaan, op een grote stroom.

 


Jeroen Zwaal schrijft samen met Jeroen Kloet om de week een blog ‘Jer en Jer’. Hij is ervaringsdeskundig coach bij Howie the Harp, redacteur bij PsychoseNet en geeft workshops met de VR ‘de verwarde man’.

  • Deel deze pagina:

Reacties:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.