Main content

De lancering van PsychoseNet.be vond afgelopen dinsdagavond plaats in Antwerpen. Langs een koude winderige kade aan de Schelde gingen mijn gedachten even op de loop.

Er kwam een stroom van woorden op gang over deze plek; dit moment; mijn verleden met psychosegevoeligheid en mijn visie hierop.

Hoe kan ik anders kijken naar wat ik denk te zien?

Steeds ervaar ik een interessante dynamiek: Hoe ik terugblik op mijn verleden heeft invloed op hoe ik me in het heden voel. Hoe ik me voel heeft invloed op wat ik elk moment in het ‘nu‘ ervaar.

Wat ik steeds ervaar en hoe ik daar betekenis aan geef, geeft me richting. En tot slot: hoe ik richting geef aan mezelf, is van invloed op de toekomst.

Niemand weet wat de toekomst ons brengt

Wel kunnen we nieuwsgierig zijn naar elkaar en uitwisselen wat we wensen en waar we van dromen. Stapje voor stapje maken we waar, wat we waar willen maken. Simpelweg wil ik doen waar ik van droom. En in vertrouwen meegaan, op een grote stroom.

Jeroen Zwaal is ervaringsdeskundig docent bij Howie the Harp. Hij maakte vijf psychoses mee in zijn leven, die hem steeds een stukje dichterbij hemzelf brachten. Jeroen is getrouwd en heeft een dochter.

Meer lezen van Jeroen?

  • Via deze link vind je een overzicht van Jeroen zijn antwoorden in de kennisbank van PsychoseNet.
  • Via deze link vind je alle blogs die Jeroen Zwaal schreef voor PsychoseNet.

Heb je zelf een vraag aan een PsychoseNet expert?

Er zijn diverse experts beschikbaar in het eSpreekuur, van ervaringsdeskundigen tot psychiaters, die je vraag graag beantwoorden.

  • Deel deze pagina:

Reacties:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *