Veel gezochte termen

De Sociale Kaart / MIND Atlas

PsychoseNet. Hét online zelfregiecentrum

Heb jij de juiste hulp al gevonden?

Herstelgerichte initiatieven, zoals zelfregiecentra, praktijkhuizen en herstelwerkplaatsen zijn onmisbaar bij herstel. Op de MIND Atlas vind je een overzicht van het hulpaanbod, therapieën en hulpverlening in Nederland.

Over de MIND Atlas

De MIND Atlas is een online kaart waarop zo’n 450 cliënten- en familieorganisaties vanuit het hele land te vinden zijn. Op deze kaart kunnen organisaties beter gevonden en daarmee beter betrokken worden.

Hoe zoek je op de MIND Atlas?

Je kunt op verschillende manieren zoeken:

Je kunt met de muis over de kaart ‘wandelen’
En zo een kijkje nemen wat er zoal op de kaart staat. Door op een puntje te klikken verschijnt er meer informatie over de betreffende organisatie. Je kunt gericht zoeken. Je kunt daarbij één of meerdere categorieën tegelijk aanvinken. Ook kun je daarbij een plaatsnaam invullen.

Je kunt op gemeente zoeken
Vul de plaatsnaam in in het zoekveld. Dan krijg je alle organisaties in die gemeente. Let op organisaties die wel een bepaalde gemeente als werkgebied hebben maar elders gevestigd zijn kun je alleen vinden door de plaatsnaam in te voeren, zij staan niet als ‘stip’ op de kaart.

Je kunt op thema zoeken
Vul het thema in in het zoekveld. Links in beeld verschijnt een lijst met organisaties, rechts in beeld verschijnt een plaatje van deze organisaties op de kaart.

Let op: het kan even duren voordat het beeld op de kaart is ingeladen. Als er een cijfer in het puntje staat, betekent dit dat het meerdere organisaties betreft. Door op het puntje te klikken of in te zoomen (middels het plus en minteken rechts onderin in de kaart) kun je meer organisaties bekijken.

Doorgeven suggesties en wijzigingen

Wil je ook op de kaart met jouw organisatie, wil je een wijziging doorgeven of mis je iets op de kaart? Of wil je uitleg over de kaart? Stuur je suggestie, vraag of wijziging aan Jenny de Jeu: jenny.dejeu@wijzijnmind.nl


Zoek je hulp voor trauma?

Op de Mind Atlas vind je veel adressen om hulp te vinden. Daarnaast is er de hulp in de buurt kaart die je kunt raadplegen.

Op de hulp-in-de-buurt kaart van geweldinjeugdzorginfo.nl zie je welke professionele hulp voor trauma er bij jou in de buurt is. De organisaties op deze kaart zijn gespecialiseerd in hulp bij trauma. Ook handig.