Veel gezochte termen

Ecosysteem Mentale Gezondheid | GEM

Het Ecosysteem Mentale Gezondheid (GEM) houdt zich sinds 2016 bezig met de uitdaging om de visie op en behandeling van psychisch lijden te moderniseren. Dit doen ze door vanuit De Nieuwe GGZ in co-creatie te bewijzen dat het kan, het te organiseren en te financieren in social trials die plaatsvinden in verscheidene plekken in het land, in het kader van IZA (het Integrale Zorgakkoord).

Goede informatie over GEM

GEM - Ecosysteem mentale gezondheid
page

Ecosysteem Mentale Gezondheid (GEM)

1 december 2022 – Jim van Os
Mini College wat is GEM door Jim van Os
mini-college

Wat is het Ecosysteem Mentale Gezondheid? (GEM)

7 november 2022 – Jim van Os

Over het Ecosysteem Mentale Gezondheid | GEM

  • Mini College wat is GEM door Jim van Os

    Wat is het Ecosysteem Mentale Gezondheid? (GEM)

    In dit minicollege legt Jim van Os uit wat GEM is (Ecosysteem Mentale Gezondheid). Hij legt ook uit wat de rol is van eCommunities daarin.

Steun ons

Wil je Stichting PsychoseNet financieel steunen? Dankzij donaties kunnen we onder andere meer informatie, filmpjes en tools toevoegen aan deze site. We hebben ambities genoeg. Wij zijn heel blij met iedere bijdrage!

Doe een donatie

Wat zijn de 8 principes van GEM?

De GEM-gedachte is dat verschillende vormen van zorg meer kunnen samenwerken en van elkaar kunnen leren. De ‘stem van de patiënt’ is belangrijk.

De partijen gaan uit van dezelfde waarden: menselijkheid, elkaar helpen, niemand in de steek laten, samenwerken. En een model van psychisch lijden dat begint bij de context van de persoon. Niet bij een diagnose van een ‘stoornis in het hoofd’.

De 8 principes vind je hier

  • Boek - We zijn God niet

    We zijn God niet – Jim van Os, Myrrhe van Spronsen

    We zijn God niet gaat over een nieuwe kijk op psychisch lijden, diagnose en behandeling. Over autonomie vd patiënt, bewustzijn en cocreatie.

Nieuws, blogs en artikelen
over het Ecosysteem Mentale Gezondheid