Veel gezochte termen

Hét online Spreekuur

Stel je vraag aan onze experts

Heb je een vraag over je psychische kwetsbaarheid? Of over je herstel, je naaste of over het afbouwen van medicatie? In het eSpreekuur kun je gratis en anoniem je vraag stellen aan experts.

Druk op de button om je vraag aan een expert te stellen.

Het is niet moeilijk om je vraag in te sturen. Het is wel verstandig om de voorwaarden even door te lezen.

Recente vragen

Nieuwste items in de kennisbank

Doorzoek de
kennisbank

Staat jouw vraag in de kennisbank?

Doorzoek op onderwerp

Over welk onderwerp wil je meer weten?

De experts
achter het espreekuur

Onze experts

Alle vragen in het eSpreekuur worden beantwoord door gerenommeerde experts. Je mag zelf kiezen aan welke expert je jouw vraag stuurt.

Veel gestelde vragen over het espreekuur

Heb je een vraag?

In dit overzicht vindt je de meest gestelde vragen rondom het eSpreekuur van PsychoseNet.

 • PsychoseNet verleent anonieme ehealth. We beantwoorden schriftelijke vragen van bezoekers die binnenkomen in het spreekuur van PsychoseNet. We gaan binnen het eSpreekuur geen persoonlijke behandeltrajecten met personen aan.

 • Alle vragen rondom mentaal welzijn en de psyche in het algemeen mogen gesteld worden in het eSpreekuur van PsychoseNet. Denk aan vragen over trauma, bipolariteit en psychosegevoeligheid. Maar ook vragen als het niet lekker in je vel zitten, burn-out, AD(H)D, ervaren van stress, spanning, over het leven en zingeving zijn welkom.

 • Het eSpreekuur van Psychosenet is bedoeld voor algemene vragen. Onze experts mogen online (zonder iemand te zien) geen persoonlijke behandeladviezen geven. Als je er niet uitkomt na behandelingen, als je twijfelt over de hoeveelheid of het type medicatie dat je neemt, of je struggelt met je hulpverlening is het vaak een goed begin om eens opnieuw met je huisarts of om met je hulpverlener of psychiater te overleggen. Misschien kan die meedenken of je verwijzen voor een persoonlijk advies of second opinion.We staan klaar om je een algemeen advies te geven over hoe je verder kunt.

 • We staan open voor iedere vraag rondom de psyche van jezelf of van je naaste. Ook vragen over medicatie, herstel, zingeving en over welke DSM label dan ook zijn welkom in het eSpreekuur van PsychoseNet.

 • Het stellen van je vraag is gratis. Er zijn geen kosten verbonden.

 • Het is niet mogelijk om je te registreren voor het online eSpreekuur. Je kunt je vraag dus gewoon, simpel en snel stellen zonder registratie.

 • We vragen je om onderstaande gegevens in te geven bij het stellen van een vraag:De titel/het onderwerp van je vraagDe vraag die je aan de expert wilt stellenDe (schuil)naam die je wilt gebruikenJe mailadres: op dit mailadres ontvang je het antwoord van de expert.Je leeftijdsgroep: Je kunt kiezen uit 0-20 jaar, 20-35 jaar, 35-50 jaar, 50-65 jaar, en 65+jaren oud.Je wordt daarnaast gevraagd om twee vinkjes aan te vinken.Met het eerste ga je akkoord met met de algemene voorwaarden van PsychoseNet.Met de tweede geef je aan gebruik van het eSpreekuur te maken omdat je anoniem kan blijven. Dit is nodig voor de verstrekker van de anonieme ehealth subsidie waar PsychoseNet gebruik van maakt.Er worden gegevens over je situatie gevraagd zodat onze expert meer informatie heeft om zijn antwoord/advies aan jou op te baseren. Deze vragen zijn niet verplicht, deze hoef je niet in te vullen.

 • Ja. Ons systeem is erop ingericht dat de vragen anoniem gesteld worden aan onze experts.

 • Iedere expert heeft een eigen werkwijze. De experts van PsychoseNet beantwoorden de vragen vrijwillig en in hun vrije tijd. Sommige experts beantwoorden vragen binnen enkele dagen, andere doen er langer over. Doorgaans zijn vragen na een week beantwoord.Heb je na 2 weken nog steeds geen antwoord ontvangen en zit er ook geen antwoord in je spam-map van je mail? Neem dan contact op met redactie@psychosenet.nl.

 • Na het indienen van je vraag in het eSpreekuur krijg je ontvangstbevestiging op je scherm:Let op: We verzenden geen ontvangstbevestiging per email.

 • Dien je vraag dan nog een keer in. De expert zal een eventuele dubbel binnengekomen vraag herkennen en beide vragen afhandelen.

 • Check regelmatig de spam-folders van je email als je een antwoord één van onze experts verwacht.Heb je na 2 weken nog steeds geen antwoord ontvangen? Neem dan contact op met redactie@psychosenet.nl.

 • Dat kan! Heb je een antwoord voor een expert, heb je een nieuwe vraag, wil je een reactie geven of iets vertellen n.a.v. het antwoord dat je ontving?Dien dan je reactie opnieuw in als nieuwe vraag via het eSpreekuurLet op: Je kunt de PsychoseNet experts niet bereiken of bedanken via het algemene mailadres waarmee de antwoorden via het eSpreekuur-systeem worden verstuurd. Dien altijd een nieuwe vraag in via PsychoseNet.

 • It is no problem to ask questions in English to our experts. Some experts answer them in Dutch, others in English.Would you like an answer in English? Then ask your question to Clive Sherlock. This expert is English, lives in England, he will answer these questions in English.

 • Rond de 20% van de antwoorden worden opgenomen in de PsychoseNet kennisbank. Wil je niet dat je vraag anoniem en onherleidbaar in de kennisbank opgenomen wordt?Neem dan even contact op met de redactie redactie@psychosenet.nl of geef het aan in je vraag.

 • Loop je vast in het eSpreekuur? Lukt het niet om een vraag in te sturen?

  Stuur dan een mail met een beschrijving van het probleem waar je tegenaan loopt, samen met de vraag die je wilt stellen, naar: redactie@psychosenet.nl.