Veel gezochte termen

De Bibliotheek van PsychoseNet

De Boeken van PsychoseNet

In de onze bibliotheek vind je honderden boeken over de zorg en GGZ. Van interessante inhoudelijke werken van autisme tot psychose. Van ervaringsverhaal tot kinderboek.

Laat je inspireren door onze titels

Je kunt de zoekfunctie gebruiken om een auteur, onderwerp of een titel te vinden.

 • Wis filters
 • Madeleine van Mourik in Wie ben je niet: "Het aantal mensen met een burn-out en depressie is hoog. Moeten we anders gaan kijken?"

  Wie ben je niet – Madeleine van Mourik

  Madeleine van Mourik in Wie ben je niet: “Het aantal mensen met een burn-out en depressie is hoog. Moeten we anders gaan kijken?”
 • Freya Spillemaeckers bestrijdt innerlijke demonen en zoekt in de liefde richting een diepgaande transformatie: A Nightmare Called Adolescence

  A Nightmare Called Adolescence – Freya Spillemaeckers

  Freya Spillemaeckers bestrijdt innerlijke demonen en zoekt in de liefde richting een diepgaande transformatie: A Nightmare Called Adolescence
 • Is het mogelijk dat mensen spontaan genezen? Gé Sluijs: "5 september 2020. Ik zat in de tuin van de daklozenopvang. De engel op slippers".

  De engel op slippers – Gé Sluijs

  Is het mogelijk dat mensen spontaan genezen? Gé Sluijs: “5 september 2020. Ik zat in de tuin van de daklozenopvang. De engel op slippers”.
 • Er wordt in Nederland op een beperkte en manier naar armoede gekeken. Tim 'S Jongers schreef het boek Armoede uitgelegd aan mensen met geld.

  Armoede uitgelegd aan mensen met geld – Tim ‘S Jongers

  Er wordt in Nederland op een beperkte en manier naar armoede gekeken. Tim ‘S Jongers schreef het boek Armoede uitgelegd aan mensen met geld.
 • Het onderste van de put is een ervaringsverhaal over burn-out, depressie, persoonlijkheidsstoornis van Sandra van Eck-Leurs.

  Het onderste van de put – Sandra van Eck-Leurs

  Het onderste van de put is een ervaringsverhaal over burn-out, depressie, persoonlijkheidsstoornis van Sandra van Eck-Leurs.
 • Flora – Blijk ik het gekkie te zijn is een waargebeurd verhaal van Flora Willemsen die op haar 25ste haar eerste psychose beleefde.

  Blijk ik het gekkie te zijn – Flora Willemsen

  Flora – Blijk ik het gekkie te zijn is een waargebeurd verhaal van Flora Willemsen die op haar 25ste haar eerste psychose beleefde.
 • Rouwspecialist Lies Scaut brengt doe-boek Wat als je iemand verloren bent? uit voor kinderen die iemand verloren zijn.

  Wat als je iemand verloren bent? – Lies Scaut

  Rouwspecialist Lies Scaut brengt doe-boek Wat als je iemand verloren bent? uit voor kinderen die iemand verloren zijn.
 • Het boek Vanzelfsprekend pleit voor een paradigmashift in de benadering van menselijk welzijn. Voor iedereen die graag een ander wil helpen.

  Vanzelfsprekend – Suzanne Bader, Petra Balke

  Het boek Vanzelfsprekend pleit voor een paradigmashift in de benadering van menselijk welzijn. Voor iedereen die graag een ander wil helpen.
 • Het boek Had ik dit maar eerder geweten over ACT en hoogbegaafdheid is geboren in de praktijk waardoor het raakt én helpt.

  Had ik dit maar eerder geweten over ACT & hoogbegaafdheid – Larinda Bok-van der Voet

  Het boek Had ik dit maar eerder geweten over ACT en hoogbegaafdheid is geboren in de praktijk waardoor het raakt én helpt.
 • Alain de Botton van The School of Life publiceerde A Therapeutic Journey, Lessons from The School of Life, een boek over mentale gezondheid met de belangrijke boodschap: begrijp en accepteer dat het leven moeilijk is, altijd, overal, en echt voor iedereen.

  A Therapeutic Journey –  Alain de Botton

  A Therapeutic Journey is de essentiële gids voor geestelijke gezondheid van de bestsellerauteur Alain de Botton van De School van het Leven.