Veel gezochte termen

De Bibliotheek van PsychoseNet

De Boeken van PsychoseNet

In de onze bibliotheek vind je honderden boeken over de zorg en GGZ. Van interessante inhoudelijke werken van autisme tot psychose. Van ervaringsverhaal tot kinderboek.

Laat je inspireren door onze titels

Je kunt de zoekfunctie gebruiken om een auteur, onderwerp of een titel te vinden.

 • Wis filters
 • Alain de Botton van The School of Life publiceerde A Therapeutic Journey, Lessons from The School of Life, een boek over mentale gezondheid met de belangrijke boodschap: begrijp en accepteer dat het leven moeilijk is, altijd, overal, en echt voor iedereen.

  A Therapeutic Journey –  Alain de Botton

  A Therapeutic Journey is de essentiële gids voor geestelijke gezondheid van de bestsellerauteur Alain de Botton van De School van het Leven.
 • We kennen allemaal de termen bindingsangst en verlatingsangst. Maar wat zit er achter? Vrij gehecht van Jeroen Hoekman gaat erop in.

  Vrij gehecht – Jeroen Hoekman

  We kennen allemaal de termen bindingsangst en verlatingsangst. Maar wat zit er achter verscholen? Het boek Vrij gehecht gaat er dieper op in.
 • De emotie encyclopedie bevat 350 emoties met hun betekenissen tezamen met handreikingen om deze informatie constructief te gebruiken.

  De Emotie Encyclopedie – Vera Helleman

  De emotie encyclopedie bevat 350 emoties met hun betekenissen tezamen met handreikingen om deze informatie constructief te gebruiken.
 • In Mijn halve moeder schrijft Angèle Nederlof over schuldgevoelens en machteloosheid. Mag zij gelukkig zijn als haar moeder het niet is?

  Mijn halve moeder – Angèle Nederlof

  In Mijn halve moeder schrijft Angèle Nederlof over schuldgevoelens en machteloosheid. Mag zij gelukkig zijn als haar moeder het niet is?
 • In De leegte voorbij gaan psychiater Esther van Fenema en predikant Joost Röselaers op zoek naar naar nieuwe vormen van zin en verbondenheid.

  De leegte voorbij – Esther van Fenema, Joost Röselaers

  In De leegte voorbij gaan psychiater Esther van Fenema en predikant Joost Röselaers op zoek naar naar nieuwe vormen van zin en verbondenheid.
 • Zelfregulatie, ontwikkeling en herstel, schrijft Jaap van der Stel, gaat over het vermogen om het psychisch functioneren te beïnvloeden.

  Zelfregulatie, ontwikkeling en herstel – Jaap van der Stel

  “Zelfregulatie, ontwikkeling en herstel”, schrijft Jaap van der Stel. gaat over het vermogen om het psychisch functioneren te beïnvloeden.
 • Gebroken Spiegelbeeld, Hanneke Raidt heeft een dissociatieve identiteitsstoornis (DIS) door traumatische gebeurtenissen uit haar kindertijd.

  Gebroken Spiegelbeeld – Hanneke Raidt

  Gebroken Spiegelbeeld, Hanneke Raidt heeft een dissociatieve identiteitsstoornis (DIS) door traumatische gebeurtenissen uit haar kindertijd.
 • In Nederland zou ongeveer 15 tot 20 procent van de jongeren met een angststoornis kampen. Wat echt werkt bij kinderen die snel angstig zijn.

  Wat echt werkt bij kinderen die snel angstig zijn – Wendy de Pree

  In Nederland zou ongeveer 15 tot 20 procent van de jongeren met een angststoornis kampen. Wat echt werkt bij kinderen die snel angstig zijn.
 • Ben je bijna twee jaar arbeidsongeschikt, dan moet je de WIA-aanvraag indienen. Het boek Wegwijs in de WIA van Nicoline van Klaveren helpt.

  Wegwijs in de WIA – Nicoline van Klaveren

  Ben je bijna twee jaar arbeidsongeschikt, dan moet je de WIA-aanvraag indienen. Het boek Wegwijs in de WIA van Nicoline van Klaveren helpt.
 • Meindert Inderwisch schreef Slikken of stikken. Slaap- en kalmeringstabletten zijn verslavend. Medicijnverslaving krijgt weinig aandacht.

  Slikken of stikken – Meindert Inderwisch

  Meindert Inderwisch schreef Slikken of stikken. Slaap- en kalmeringstabletten zijn verslavend. Medicijnverslaving krijgt weinig aandacht.