Veel gezochte termen

Voorwaarden gastblog

Auteur

Jim van Os

Jim van Os is een herstelgerichte psychiater, hoogleraar psychiatrische epidemiologie en Voorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Jim van Os werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. Jim is ook familielid van mensen met psychosegevoeligheid.

Voorwaarden gastblog

Pagina Voorwaarden gastblog

Dus jij wilt een blog schrijven voor PsychoseNet? Leuk! Inspirerende verhalen, andere meningen, nieuwe invalshoeken en ervaringen. Ze zijn welkom. Er zijn een aantal voorwaarden waar je blog aan moet voldoen om te worden geplaatst op de website.

Voorwaarden

Onderwerp

Je blog moet steeds één hoofd onderwerp hebben. Zijn er meerdere onderwerpen waarover je wilt schrijven? Deel ze dan op over meerdere blogs.

Richtlijnen

 • Je blog mag nog niet eerder ergens anders zijn gepubliceerd, dit in verband met dubbele content.
 • Je blog zal ook niet ergens anders volledig worden gepubliceerd. Elders een samenvatting met link plaatsen mag wel. Graag zelfs.
 • Maak geen expliciete reclame in je blog.
 • Je blog mag maximaal 1000 woorden zijn.
 • Stuur je een gedicht in? Stuur dan een inleidende tekst bij je gedicht van minimaal 40 woorden mee over de achtergrond van je gedicht, over jou of over je herstelproces.

Voor wie schrijf je?

Je blog moet interessant en goed te lezen en te begrijpen zijn voor onze doelgroep. Dat zijn in de eerste plaats mensen met psychosegevoeligheid en/of stemmingswisselingen. Daaronder vallen ook ervaringsdeskundigen, naasten en hulpverleners. De tekst moet goed leesbaar zijn voor iedereen, dus vermijd jargon: dit blog is niet bedoeld voor academici.

Redactie

Het insturen van een blog betekent niet automatisch dat deze ook wordt geplaatst. We gaan nooit tot publicatie over zonder bericht vooraf.

De doorlooptijd van het indienen tot inplannen van een blog is ongeveer vier weken

We zetten je blog voor plaatsing in het stijlblad van PsychoseNet. Je blog wordt door de redactie gecorrigeerd op leesbaarheid, spelling, etc. We voegen indien nodig tussenkoppen toe en maken ingewikkelde zinnen goed leesbaar. Ook kunnen er stukken in overleg inhoudelijk worden aangepast. In dat geval nemen we contact met je op om dit met je af te stemmen. Voordat we je blog plaatsen communiceren we de geplande plaatsingsdatum en vermelden we daarbij de eventuele details rondom de plaatsing .

Heb je een foto ter ondersteuning van je verhaal?

Leuk! We vinden het altijd leuk om een foto te ontvangen.

Dan zijn dit de voorwaarden waar de bijgeleverde foto aan moet voldoen:

 • Het fotoformaat is liggend: 872 x 432 pixels.
 • Het bestandstype van de foto is .jpg of .png.
 • De foto is van goede kwaliteit met voldoende resolutie.
 • De foto mag de privacy van derden niet schenden.
 • De foto draagt (indirect) bij aan het verhaal of de inhoud van de blog.
 • De foto is vrij van auteursrechten (of er moet nadrukkelijk toestemming zijn van de fotograaf of de houder van auteursrecht.)
 • Vermeld in het formulier wie de aangeleverde foto heeft gemaakt.

We zijn benieuwd naar je bijdrage!

Meer lezen?

Gerelateerd

Meer over

Gastblog
psychosenet

Lees ook