Main content

Zoek je op dit moment hulp voor een acute situatie? Neem dan contact op met je huisarts of met de huisartsenpost van jouw gemeente. Heb je dringende medische hulp nodig of is er sprake van (dreigend) geweld? Bel dan naar 112.

PsychoseNet is geen GGZ-instelling, wij geven geen behandeling of therapie en kunnen geen directe hulp bieden in acute situaties. Voor acute hulp kun je bij je huisarts terecht en buiten kantooruren bij de huisartsenpost. Je vindt het telefoonnummer van de huisartsenpost op internet door te googelen op ‘huisartsenpost + woonplaats’. De huisartsenpost kan je indien nodig doorschakelen naar de crisisdienst.

Wil je praten over zelfmoordgedachten?

Wil je nu met iemand praten over je zelfmoordgedachten of maak je je zorgen om een ander? Zoek contact met 113 Zelfmoordpreventie (Nederland) of Zelfmoordlijn1813 (België).  Je kunt er anoniem en 24/7 met iemand praten of chatten over zelfmoord.

Heb je behoefte aan een goed gesprek over persoonlijke problemen? Dan kunt je ook contact opnemen met MIND Korrelatie: https://mindkorrelatie.nl.  Hier kun je gratis en anoniem chatten en bellen met professionele hulpverleners.


Biografie Jim van Os

Prof. dr. Jim van OsVoorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Hij is tevens verbonden als Visiting Professor Psychiatric Epidemiology aan het Institute of Psychiatry te Londen. Hij is sinds 2011 lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en werd in 2016 benoemd tot Fellow van King’s College London

Jim van Os werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. Hij staat sinds 2014 op de Thomson-Reuter Web of Science lijst van ‘most influential scientific minds of our time’. In 2014 kwam zijn boek De DSM-5 Voorbij uit, en in 2016 het boek Goede GGZ! (samen met Philippe Delespaul e.a.).

Lees hier meer over Jim van Os. Of volg Jim op LinkedInFacebookTwitter en YouTube!

  • Deel deze pagina: