Veel gezochte termen

Direct hulp nodig

Auteur

Jim van Os

Jim van Os is een herstelgerichte psychiater, hoogleraar psychiatrische epidemiologie en Voorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Jim van Os werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. Jim is ook familielid van mensen met psychosegevoeligheid.

Direct hulp nodig

Pagina Direct hulp nodig

Heb je direct hulp nodig? Neem dan contact op met je huisarts of met de huisartsenpost van jouw gemeente. Heb je dringende medische hulp nodig of is er sprake van (dreigend) geweld? Bel dan naar 112.

PsychoseNet is geen GGZ-instelling

Wij geven geen behandeling of therapie en kunnen geen directe hulp bieden in acute situaties. Voor acute hulp kun je bij je huisarts terecht en buiten kantooruren bij de huisartsenpost.

Heb je direct hulp nodig?

Je vindt het telefoonnummer van de huisartsenpost op internet door te googelen op ‘huisartsenpost + woonplaats’. De huisartsenpost kan je indien nodig doorschakelen naar de crisisdienst.

Wil je praten over zelfmoordgedachten?

Wil je nu met iemand praten over je zelfmoordgedachten? Of maak je je zorgen om een ander? Zoek contact met 113 Zelfmoordpreventie (Nederland) of Zelfmoordlijn1813 (België). 

Je kunt er anoniem en 24/7 met iemand praten of chatten over zelfmoord.

Behoefte aan een goed gesprek?

Ga dan naar de PsychoseNet Chat. Hier kun je 7 dagen in de week gratis en anoniem chatten met professionele hulpverleners.

Heb je een vraag?

Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.

Gerelateerd

Meer over

crisis
hulp
hulpverlening
PsychoseNet

Lees ook