pexels-photo-208512.jpeg

Psychofarmaca afbouwen – de Harm Reduction methode

‘Afbouwen van Psychofarmaca’ is de Nederlandse vertaling van de Harm Reduction Guide, Coming off psychiatric Drugs – een Amerikaanse gids waarin gebruikers van psychofarmaca alle informatie die ze konden vinden over het afbouwen van medicijnen bij elkaar hebben gezet om zo mensen die dat willen zo goed mogelijk te ondersteunen bij het afbouwproces.

Lees verder
RedactiePsychofarmaca afbouwen – de Harm Reduction methode
boek.jpeg

Coef – Biografie van een gestoorde moeder

Het is begin 2013 als ik veertig stinkende dozen van mijn krankzinnige moeder erf. Opgelucht van haar waanzin verlost te zijn, kan ik de nalatenschap onmogelijk negeren. Coef heeft namelijk iedere seconde van haar leven vastgelegd: naast duizenden dagboekpagina’s, brieven en foto’s, tref ik unieke geluidsopnamen van haar LSD-therapie.

Lees verder
GastbloggerCoef – Biografie van een gestoorde moeder
rawpixel-com-196464.jpeg

De gewone beweging

De GGZ heeft de handen vol aan mensen die door wat voor reden ook, aan de rafelranden van de maatschappij zijn komen te staan. Psychische aandoeningen, geen werk, weinig inkomen, sociaal geïsoleerd, schulden, weinig perspectief en hoop, weinig eigenwaarde, gebrek aan voldoening, ontbreken van zingeving, opgestapelde frustraties, wantrouwen en ga zo maar door.

Lees verder
Jeroen ZwaalDe gewone beweging
himanshu-singh-gurjar-106827.jpeg

De wanhoop voorbij – Over zelfmoord

De laatste tijd wordt in de media veel aandacht besteed aan zelfdodingen. Meteen na het trieste nieuws komt de mallemolen op gang: talkshows, smeuïge krantenberichten, walgelijke columns en iedereen die zijn zegje erover doet op sociale media.

Lees verder
GastbloggerDe wanhoop voorbij – Over zelfmoord