niets.jpg

Niets

Afgelopen week kwam er geen inspiratie. Ik bedacht me dat het wel zou komen, maar het was er niet. De tijd ontbrak ook. Dus kans om spontaan iets moois te ontvangen in mijn associatieve hoofd was er ook niet echt.

Lees verder
Jeroen ZwaalNiets
ppp.jpg

Lezingen congres ‘Persoonlijke Psychiatrie’ (binnenkort) online terug te zien

21 juni 2017 vond het congres ‘Persoonlijke Psychiatrie‘ plaats in Ede, naar aanleiding van het gelijknamige leerboek psychiatrie dat onlangs is verschenen. Het nieuwe leerboek heeft een principieel uitgangspunt: de patiënt als persoon staat centraal, met aandacht voor zijn heden en verleden.

Lees verder
RedactieLezingen congres ‘Persoonlijke Psychiatrie’ (binnenkort) online terug te zien
gil-1.png

Gil the Grid over zijn psychose, dansen en herstel

Gil the Grid is danser, bewegingskunstenaar en staat in de finale van Holland’s Got Talent. Een paar weken geleden was hij tijdens zijn auditie open over de psychose die hij in 2012 kreeg. Hij verwerkte deze ervaring in zijn dans, waarvoor hij een golden ticket kreeg. PsychoseNet zocht hem op voor een bijzonder interview. 

Lees verder
RedactieGil the Grid over zijn psychose, dansen en herstel
Christian-Shloe.jpeg

Waarom hersteldenken ziek kan maken. En hoe dat te fiksen.

Stel: u bent veertig, en beschouwt uw werk, uw partner en kinderen, uw familie, vrienden en uw rijtjeshuis met enige onrust: u weet dat u op basis van uw bedrukte stemming al een hele tijd een aantal dingen ‘niet goed doet’. Maar ja, de gekte van de dag dwingt u onverbiddelijk voort.

Lees verder
GastbloggerWaarom hersteldenken ziek kan maken. En hoe dat te fiksen.
crowd-1699137_1280.jpg

Wanneer ben ik weer normaal? Normaal is vaak zo standaard…

Toen ik pasgeleden na een korte opname in een psychiatrisch ziekenhuis met ontslag mocht, betrapte ik me erop dat ik steeds weer dezelfde vraag stelde: ‘Is dit normaal?’ Het maakte niet uit of het over de bijwerkingen van mijn medicatie, mijn eigen gedrag of het gedrag van anderen ging. Steeds weer vroeg ik me af of ik dan wel weer normaal was. Het ging beter dan voor of tijdens mijn opname, dat was duidelijk maar was ik weer normaal?

Lees verder
GastbloggerWanneer ben ik weer normaal? Normaal is vaak zo standaard…