Veel gezochte termen

Psychosenet podcast

Auteur

Jim van Os

Jim van Os is een herstelgerichte psychiater, hoogleraar psychiatrische epidemiologie en Voorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Jim van Os werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. Jim is ook familielid van mensen met psychosegevoeligheid.

AI in de psychiatrie – Jim van Os, Simona Karbouniaris, Edwin van Dellen

Jim van Os, Simona Karbouniaris en Edwin van Dellen praten in deze podcasts -onder leiding van Wiepke Cahn- over AI in de psychiatrie.

Jim van Os, Simona Karbouniaris en Edwin van Dellen praten in deze podcasts -onder leiding van Wiepke Cahn- over AI in de psychiatrie.

Het gebruik van AI in de GGZ

Het gebruik van AI in de GGZ is een veelbesproken thema, en geïdentificeerd als een noodzakelijke transformatie om meer zorg beschikbaar te maken de komende jaren. Tegelijkertijd kan het bepaalde typen zorg niet vervangen, bereikt het bepaalde groepen niet of maakt zelfs de digital divide (kloof) groter en zijn er overspannen verwachtingen.

Ook is er een dunne lijn tussen autonomie bevorderen of juist ondermijnen. Kan een app ons ook primen en onze mentale gezondheid negatief beïnvloeden? En hoe zit het met practitioner intuition tijdens besluitvormingsprocessen met hulp van AI?

In deze podcast spreken Jim van Os, Edwin van Dellen en Simona Karbouniaris, onder de enthousiaste leiding van Wiepke Cahn erover.


Prof. dr. Wiepke Cahn is psychiater en hoogleraar Lichamelijke Gezondheid bij psychiatrische aandoeningen in het UMC Utrecht en hoofd onderzoek van het Zorgprogramma Lijf & Leven, een samenwerking tussen UMC Utrecht en Altrecht.

Dr. Edwin van Dellen is psychiater en universitair hoofddocent psychiatrie in het UMC Utrecht.

Prof. dr. Jim van Os is psychiater en hoogleraar in de psychiatrie en voorzitter van de Divisie Hersenen van het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Dr. Simona Karbouniaris is sociaal wetenschapper bij Kenniscentrum Sociale Innovatie van de Hogeschool Utrecht.

Meer lezen over de psychiatrie?

Behoefte aan een luisterend oor?

Wil je je verhaal kwijt? Onze PsychoseNet chatprofessionals staan voor je klaar.