Main content

Je kunt (gratis en anoniem) chatten met PsychoseNet over alles wat te maken heeft met psychosegevoeligheid, stemmingsproblemen zoals depressie of manie, herstel van psychische klachten en/of zorgen die je nu misschien hebt rondom het coronavirus.

In het gesprek kun je je verhaal kwijt, je vragen stellen en advies krijgen. Je voert het gesprek met een hulpverlener of (familie) ervaringsdeskundige.

De chats zijn in principe eenmalig. Eventueel is het mogelijk 5x met een bepaalde medewerker af te spreken.

Wanneer kun je met ons chatten?

Onze chatmedewerkers zitten iedere dag voor je klaar, ook in het weekend. Je kunt chatgesprekken met ons starten op de volgende tijdstippen:

  • Overdag: 9.00 – 16.30 uur
  • ’s Avonds: 20.00 – 22.30 uur

Je kunt heel gemakkelijk zien of onze chat is geopend. Wanneer onderstaande groengekleurde scherm zichtbaar is op PsychoseNet, dan is onze chat geopend en ben je welkom om met ons te chatten:

Hoe werkt de chat?

Met ons chatten is heel simpel. Wanneer je op de knop ‘Ja graag’ drukt verschijnt er een scherm waarmee je wat informatie aan de hulpverlener door kunt geven.

Je hoeft nooit je echte naam of andere persoonlijke gegevens door te geven; je kunt gebruikmaken van een nickname/schuilnaam. Ook de medewerker van PsychoseNet chat anoniem.
De PsychoseNet Chat wordt verzorgd door software-leverancier Serviant en is goed beveiligd. Wij gaan zeer vertrouwelijk met je gegevens om. Lees hier alles over in de privacyverklaring. Door te klikken op de knop ‘Start chat’ ga je hiermee akkoord en dan start de chat.

Na afloop van het chatgesprek

Als je klaar bent met chatten krijg je nog een aantal vragen. Als je deze invult help je ons om de chat te evalueren en te verbeteren.

Wat te doen als de chat is gesloten?

Zie je een rode balk in beeld met de tekst ‘de chat is gesloten’? Dat is ons chatteam op dat moment niet aan het werk. Het kan ook zijn dat de chat wel is geopend, maar dat al onze medewerkers al in gesprek zijn.

  • Je kunt op een ander moment terug te komen om te checken of de chat dan wel geopend is.
  • Je kunt ook een persoonlijke chat afspraak maken met één van onze professionals om te chatten.

Afspraak maken?

Wil je een afspraak maken om met ons te chatten? Geen probleem! Stuur dan een mail met dit verzoek naar: chat@psychosenet.nl.

Heb je een afspraak om te chatten?

Heb je een chat-afspraak? Via deze link kun je jouw chat gesprek starten.

Wat kunnen we je niet bieden in een gesprek via onze chat?

Via de chat kunnen we geen hulp bieden in acute situaties of ingaan op specifieke vragen over bijvoorbeeld medicatie of behandeling. Hiervoor kun je wél terecht bij de experts van ons eSpreekuur.

Heb je direct hulp nodig? Lees hier wat je kunt doen.


Biografie Jim van Os

Prof. dr. Jim van OsVoorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Hij is tevens verbonden als Visiting Professor Psychiatric Epidemiology aan het Institute of Psychiatry te Londen. Hij is sinds 2011 lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en werd in 2016 benoemd tot Fellow van King’s College London

Jim van Os werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. Hij staat sinds 2014 op de Thomson-Reuter Web of Science lijst van ‘most influential scientific minds of our time’. In 2014 kwam zijn boek De DSM-5 Voorbij uit, en in 2016 het boek Goede GGZ! (samen met Philippe Delespaul e.a.).

Lees hier meer over Jim van Os. Of volg Jim op LinkedInFacebookTwitter en YouTube!

  • Deel deze pagina: