Main content

Op PsychoseNet voeren we t/m het einde van dit jaar een pilot uit waarin we onderzoeken of een chatfunctie een waardevolle toevoeging is van ons platform.

Waarvoor is de chat bedoeld?

Je kunt (gratis en anoniem) chatten over alles wat te maken heeft met psychosegevoeligheid, stemmingsproblemen zoals depressie of manie en herstel van psychische klachten. In het gesprek kun je je verhaal kwijt, je vragen stellen en advies krijgen. Je voert het gesprek met een psycholoog of (familie) ervaringsdeskundige.

De chat is niet bedoeld voor hulp in acute situaties of voor specifieke vragen over bijvoorbeeld medicatie of behandeling. Hiervoor kun je terecht bij de experts van ons eSpreekuur.

Heb je direct hulp nodig? Lees hier wat je kunt doen.

Wanneer kun je chatten?

Op maandag, woensdag en vrijdag zijn we beschikbaar van 11.00 tot 14.00 uur. De rest van de week zijn we open zodra er iemand van PsychoseNet beschikbaar is. Dat kan overdag maar ook ’s avonds zijn. We streven ernaar gauw met meer vaste openingstijden te gaan werken.

Hoe werkt de chat?

Voordat je gaat chatten krijg je eerst een aantal vragen. Je hoeft nooit je naam of andere persoonlijke gegevens door te geven. De chat is anoniem en goed beveiligd. Wij gaan zeer vertrouwelijk met je gegevens om. Lees hier alles over in de privacyverklaring. Door te klikken op ‘ga naar de chat’ ga je hiermee akkoord.

Na afloop van het chatgesprek

Als je klaar bent met chatten krijg je nog een aantal vragen. Als je deze invult help je ons om de chat te evalueren en te verbeteren.

  • Deel deze pagina: