Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Ilona Wielinga schreef Licht in het donker om een lichtpuntje te bieden aan jongeren die met depressie en suïcidale gedachten worstelen.

Auteur:

Ilona Wielinga

Uitgever:

Uitgeverij Boekscout

Verschijningsdatum:

2021-01-29

Licht in het donker – Ilona Wielinga

Geschreven vanuit haar eigen ervaringen binnen de psychiatrie, maakte Ilona Wielinga uit Assen het actuele boek ‘Licht in het donker – Leren omgaan met depressie en suïcidaliteit’ om een lichtpuntje in het donker te bieden aan de groeiende groep jongeren die met depressie en suïcidale gedachten worstelen.

Gevuld met herkenning, uitleg en fijne oefeningen, geeft zij jongeren een steun in de rug.

Licht in het donker is precies wat de titel al doet vermoeden: een lichtpuntje in het donker. Een lichtpuntje in de donkere gedachten veroorzaakt door een depressie en de eventuele suïcidale gedachten die daarbij komen kijken.

Het boek biedt je inzichten in de chaos in je hoofd, biedt herkenning en helpt je daarnaast om de chaos in je hoofd een beetje op orde te krijgen. Inclusief een aantal feiten op een rijtje en pagina’s waarbij je zelf aan de slag mag gaan.


Dit boek is geschreven en geïllustreerd door Ilona Wielinga. Een jonge vrouw die probeert haar weg te vinden in een leven met een zware depressie en persoonlijkheidsproblematiek. Maar naast dat ze met alle macht haar eigen leven leefbaar probeert te maken, heeft ze nog een doel, namelijk het helpen van anderen. Het is dan ook die wens van waaruit dit boek is ontstaan.