Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Rubriek ‘Wat zou jij doen?’: Ik hoor en zie dingen die er niet zijn

Wat zou jij doen

Ik ben bipolair en heb vroeger angstaanvallen gehad. Sinds kort hoor en zie ik dingen, waarvan ik weet dat het niet kan. Het zijn enge ervaringen.

Ik durf het met niemand te delen. Ik hoor trouwens geen stemmen maar rare en harde geluiden waardoor ik de tv bijvoorbeeld niet meer hoor. Maar de andere mensen in de kamer wel. Of ik zie steeds iets over de grond kruipen maar niemand anders reageert.

Is er een medicijn waardoor dit over kan gaan?

Marcel (26), Tilburg


 

Iedere week behandelen we een dilemma van een lezer in ‘Wat zou jij doen?’ Kijk voor het dilemma van deze week op onze Facebookpagina en laat daar of hieronder jouw mening of advies achter. Zo helpen lezers elkaar!

Wil je zelf een vraag vraag voorleggen? Stuur je vraag naar redactie@psychosenet.nl.

Reacties

5 reacties op “Rubriek ‘Wat zou jij doen?’: Ik hoor en zie dingen die er niet zijn”

 1. Bo

  ik hoor dingen en zie dingen omdat ik last heb van aanwezigheid (geesten). Ze noemen het een paranormale gave maar ik wil er heel graag vanaf .
  Veel mensen lijkt het leuk maar het is dus echt niet zo. Je gaat er slecht door slapen en je word sneller boos. Normaal gesproken als ik naar films zit te kijken dan is het niet eng maar ik weet dat dit echt is dus daar word ik wel bang van. Ik heb altijd de spiegel van me afgedraaid omdat er opeens mensen in verschijnen en daar word ik echt bang van.

 2. Mark

  Hoi Marcel, wat sneu voor je, hoop dat het al beter gaat. Ik heb ook last gehad van die hallucinaties, ik zag over natte kutjes en squirtende vrouwen, toen ik dichterbij kwam bleek het niet zo te zijn

 3. Liza

  Beste Marcel,

  Wat ongelooflijk naar! Ik heb zelf ook last gehad van zulke dingen (nu gelukkig al een tijdlang niet meer) en mijn zelfvertrouwen is er onwijs door verminderd, pas de laatste tijd lukt het me weer iets beter om te gaan vertrouwen op mijn eigen wijze van dingen ervaren en interpreteren. Een tip: Myrthe van der Meer heeft dezelfde soort ervaringen als jij en schrijft erover in boeken/praat erover in interviews. Een heel intelligente, leuke jonge vrouw. Ze zegt geloof ik zelf dat ze ’t rustiger aan moet doen als zulke dingen op haar pad komen, zoals trollen en slangen. En dat dat helpt. Ik ben er zelf ook vrij zeker van dat teveel stress (allerlei soorten stress, zoals: onverwerkte trauma’s uit je jeugd tot te weinig lichaamsbeweging) dit soort dingen misschien niet veroorzaakt maar in ieder geval versterkt. En sowieso lijkt het me belangrijk om hulp te krijgen van een goede hulpverlener, hoop dat je die al hebt. Heel veel sterkte!

 4. adriana

  Sterkte, ik zou hulp gaan zoeken! Via de huisarts verwijzing regelen voor psych..Neem je klachten serieus en doe er wat aan!

 5. pien

  Hoi Marcel, wat goed dat je het toch hier hebt gedeeld. Ik maak op dat je een diagnose hebt, en dat je je zorgen maakt over je ervaringen. Je hebt zo te lezen niemand die je vertrouwt met je klachten en angsten? Iemand die luistert, je eventueel gerust kan stellen, of je kan helpen als je extra hulp zoekt? Dat zou voor jou heel fijn zijn denk ik nu. Misschien is dit ook een goeie vraag voor de e-mail spreekuur op deze website, hier krijg je goed en ervaren advies, en kun je dit soort vragen in vertrouwen stellen. Succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *