Main content

Vraag

Goedendag,

Ik ben nu al een paar dagen e-mails aan het versturen naar verschillende praktijken die op verschillende lijsten staan die mij zijn doorgestuurd, maar ik kan geen plek vinden waar iemand mij kan helpen.

Ik ga binnenkort beginnen met het afbouwen van lorazepam door middel van taperingstrips. Ik gebruik lorazepam ruim drie maanden en heb zelf al drie keer geprobeerd om ermee te stoppen maar dit is helaas niet gelukt.

Ik neem op het moment anderhalve lorazepam per dag en daar heb ik al enige moeite mee. Er is mij gezegd dat professionele begeleiding mij zou kunnen helpen het afbouwen door te zetten en uiteindelijk met lorazepam te stoppen. Mijn huisarts is niet erg behulpzaam.

Kunt u me verder helpen met het vinden van professionele begeleiding? Ik wil zo graag van die lorazepam af.

Met vriendelijke groet,

P.

Antwoord

Beste P.,

De ggz zit bomvol, ga je niet tussenkomen op korte termijn denk ik.

Maar je kan veel zelf doen:

  1. Maak een resourcegroep.
  2. Plan samen met je huisarts een hyperbool afbouwtraject met tabletten van 0.5 mg, 1 mg, 2.5 mg en eventueel de lorazepam drank. Stel onderweg bij als nodig met stabiliseren en aanpassing van het traject.
  3. Voor het laatste gedeelte kun je eventueel een taperingstrip bestellen bij de Regenboog Apotheek - maar wel oppassen want niet alle zorgverzekeraars vergoeden.....

Kijk eens hoever je hiermee komt....

Greetz Jim


Biografie Jim van Os

Prof. dr. Jim van OsVoorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Hij is tevens verbonden als Visiting Professor Psychiatric Epidemiology aan het Institute of Psychiatry te Londen. Hij is sinds 2011 lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en werd in 2016 benoemd tot Fellow van King’s College London

Jim van Os werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. Hij staat sinds 2014 op de Thomson-Reuter Web of Science lijst van ‘most influential scientific minds of our time’. In 2014 kwam zijn boek De DSM-5 Voorbij uit, en in 2016 het boek Goede GGZ! (samen met Philippe Delespaul e.a.). Eind december 2021 verscheen zijn nieuwste boek 'We zijn God niet', dat hij samen schreef met Myrrhe van Spronsen.

Lees hier meer over Jim van Os. Of volg Jim op LinkedInFacebookTwitter en YouTube!

Meer informatie over medicatie:

Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 50-65
Beantwoord door: Jim van Os op 7 mei 2022
  • Deel deze pagina: