Main content

Vraag

Beste Jim

al een lange tijd heb ik t gevoel als of ik er niet helemaal bij ben. Ik maak alles bewust wel mee maar ik ben niet mezelf. Ik vlieg in gesprekken van de hak op de tak, het ene moment wil ik aan een opleiding beginnen en bijvoorbeeld een paar uur later vraag ik me eigen af hoe ik bij dat idee kom.

dat is 1 van de voorbeelden. Ook heb ik mn depresieve buien en dan lig ik t liefst de hele dag in bed +/- 16 tot 18 uur op een dag en kom dan zo gerust bijna een week niet buiten.mn verzorging boeit me ook niet veel op dat moment, op het moment van schrijven voel ik me nu helder maar het gekke is dat meen ik op die andere momenten ook. Ik twijfel heel erg aan mezelf en vertrouw me eigen voor geen meter. Ook heb ik vrienden/familie er van beschuldigt dat ze me wilde filmen/opnemen

ik heb ook veel last van drukke gedachten in mn hoofd en dan word op den duur de hoofdpijn zo erg dat ik t gevoel heb dat mn hoofd uit elkaar klapt.

Verder veel zweten hoofdpijn sterk wisselende stemming

Gevoelig voor geluiden

En ik leef het liefste snachts als mensen slapen

Antwoord

Beste Apple,Dank voor schrijven! Het zou kunnen dat je bipolair stemmingsgevoelig bent, waarbij de stemming kan doorschieten naar zowel depressief als naar hypomaan (druk, niet slapen, wantrouwig, niet er bij zijn).Is het mogelijk dat je net sertraline bent gaan gebruiken of dat de dosis net aangepast is? Dit antidepressivum kan namelijk soms een hypomanie (druk, wisselend, niet slapen, wantrouwig zijn) uitlokken...In ieder geval is het goed om deze hypothese met je behandelaar te bespreken denk ik!

Beantwoord door: Jim van Os op 15 juli 2017
  • Deel deze pagina: