Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Expert Avatar

Jim van Os is een herstelgerichte psychiater, hoogleraar psychiatrische epidemiologie en Voorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Hij werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. Jim is ook familielid van mensen met psychosegevoeligheid.

Wie kan er een brug slaan naar mijn ex?

Vraag

Ik ben/was (9jaar) naaste/partner/veiligheids begeleider van m’n (nu ex) vrouw en haar 2 (toen leeftijd 2 en 3) kinderen(nu 12  en 13). De scheiding is al wel ( akte van berusting) ondertekend, maar wat nog open ligt is de verdeling van goederen.

In 2011 trouwden wij, zij en de jongens kwamen bij mij wonen, ik had net mijn eerste psychose ervaring met haar meegemaakt, met geweldadige opname en overweldiging door broeders en platspuit en isoleer.

Dit was zeer traumatisch voor mij.
Ik wilde dat dit mijn lief nóóit meer werd aangedaan. In deze toestand is er een huwelijk gesloten, mijn partner zegt nu (7 jaar na huwelijk) spiritueel verlicht en polyAmoureus te zijn geworden,take it or leave it, en eist de helft zegge 100.000,- eu) op van mijn huis welke ik al 35 jaar bewoon en helemaal opbouwde en als ‘safe heaven’ stelde voor haar en de jongens. In haar familie heeft haar zus én haar vader ook de ‘gevoeligheid voor psychose’.

Haar vader staat gelukkig naast mij en zegt; Prima P. dat je verlicht en poly bent en dat je je huwelijk en veilige haven voor gezin opoffert daarvoor, maar no way dat hij zijn huis gaat verliezen. Mijn vraag; kent u iemand die dus in zo’n ‘gezins thema’ een mogelijke brug zou kunnen slaan.

Vr groet
Hoogachtend
F.

Antwoord

Beste C,

Dank voor je bericht, best wel heftig...

Ik denk dat je doelt op een mediator met een beetje verstand van psychische variatie.

Die zijn er wel maar kosten natuurlijk geld. Wellicht dat daar een brug geslagen kan worden.

Maar gezien de eis weet ik niet wat er precies speelt.

Ik zou in ieder geval me laten adviseren door een echtscheidingsadvocaat met verstand van boedelscheiding, dan weet je wat juridisch redelijk is om te eisen. Op doe manier ga je geïnformeerd de mediatie in.

Lastig en verdrietig verder, veel succes....

Jim

Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 62
Beantwoord door: Jim van Os op 9 november 2018

Gerelateerd

Meer over

Overig

Lees ook