Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Ypsilon komt op voor familieleden en naasten van mensen met een (ernstige) psychische aandoening. Het adviesdienstteam van Ypsilon ondersteunt familieleden en naasten, luistert, verwijst naar hulp en denkt mee over ieders persoonlijke situatie. 

Familie is angstig voor vriend na psychoses

Vraag

Na een paar jaar besloot ik dat het tijd was om mijn vriend voor te stellen aan mijn ouders. Helaas kwamen wij bij het onderwerp psychoses uit. Mijn vriend heeft hier (vroeger) wel last van gehad niet zwaar en ook niet zo’n hele lange tijd. Nou is mijn familie vrij angstig voor hem geworden.

Hoe kan ik hier het beste mee om gaan? Of nog beter laten zien aan ze dat er prima mee te leven valt en het een ontzettend lieven jongen is als je hem leert kennen?

Antwoord

Vaak zijn mensen bang uit onwetendheid en vanwege achterhaalde ideeën. Goede informatie kan dan helpen. Die vind je via de website van Ypsilon en via Psychosenet.

Misschien helpt het als je ze vertelt dat psychosen niet echt zeldzaam zijn. Ongeveer 2 procent van de bevolking maakt er ooit in zijn leven eentje mee. Ook vind je op Psychosenet veel ervaringen van mensen die goed hersteld zijn na een psychose.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt!

Met vriendelijke groet,
Ypsilon

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 18
Beantwoord door: Ypsilon op 3 juni 2019

Gerelateerd

Meer over

angst
Naasten

Lees ook