Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Prof. dr. Ralph Kupka is hoogleraar Bipolaire Stoornissen, verbonden aan het Amsterdam UMC, locatie VU Medisch Centrum, en psychiater bij GGZinGeest (Amsterdam) en Altrecht (Utrecht). Hij is Vice-President of Education van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD) en daarnaast bestuurslid van de Alliantie Kwaliteit GGZ (Akwa).”

Heeft ADD medicatie invloed op het reeds ingezet medicatie?

Vraag

We hebben elkaar ontmoet bij de intake.
Ik heb volgens uw schema ‘ondertussen begrepen dat ik een rapid cycling’ het onderdeel 3: continue afwisseling van episodes van tegenovergestelde polariteit heb. Ik zit nu reeds 40 dagen in een behanddelsetting, die vervolgens overlegd met eerdere behandelaar.
Medicatie: 1100 depakine, 700lithium, 7*lorazepam
-Ik heb daarnaast nog PTSS, wat tzt bij voldoende rust stabisatie gedaan kan worden. De vraag is echter wanneer is een dergelijk moment?
-ik ben gediagnostiseerd met ADD. Heeft ADD medicatie invloed op het reeds ingezet medicatie traject, of werkt het negatief?

Antwoord

Beste C, een openbare website als Psychosenet leent zich niet voor een vervolg op een eerder ‘live’ consult.

Meer in het algemeen kan ik stellen dat een PTSS behandeling het meeste kans van slagen heeft als de stemming voldoende stabiel is, omdat ook zo’n behandeling nogal wat kan oproepen. Of medicatie die voor ADD wordt gegeven in het gehele beeld gunstig werkt moet per persoon worden beoordeeld. Kan een hele puzzel zijn, maar dat heb je al gemerkt. Het is naar dat het allemaal zo veel tijd nodig heeft om een nieuw evenwicht te krijgen.

Vriendelijke groet, Ralph Kupka

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 45
Beantwoord door: Ralph Kupka op 14 januari 2019

Gerelateerd

Meer over

Medicatie

Lees ook