Main content

Vraag

Hoe kan het dat het voor mij zo lijkt dat ik de mensen op televisie beïnvloed? Is dit echt, en zo nee, waar blijkt dit dan uit, en zo ja, waarom zijn er dan zo weinig mensen die die ervaring hebben?
Of geven mensen het niet toe?

Antwoord

Beste Joop,

Interessante vraag!

Het kan voor jou lijken dat jij mensen op televisie beïnvloedt.

Echter andere mensen zullen geneigd zijn dit niet te geloven omdat het natuurwetenschappelijk niet mogelijk is. Want hoe werkt dat dan? met gedachtegolven of straling of zoiets?

Je kunt niet bewijzen dat het echt zo is, net zomin als je kunt bewijzen dat God bestaat (of niet bestaat, for that matter).

Het gaat er dan ook niet om of je een geloof kunt bewijzen of niet.

Waar het wel om gaat is: kom jij in conflict met andere mensen vanwege je geloof dat je mensen op TV beïnvloedt of kun je het gewoon rustig voor je houden en geloven, ook al weet je dat andere mensen het niet geloven? Probeer je de hele tijd andere mensen te overtuigen (waardoor ze je "gek" gaan vinden) of kun je dit geloof rustig privé houden?

Met andere woorden: of dat wat we geloven waar is of niet maakt niet zoveel uit. Waar het om gaat is: komen we er door in conflict met andere mensen of maakt het ons leven op andere manieren moeilijk?

Hope this helps!

Greetz Jim

Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 50-65
Beantwoord door: Jim van Os op 20 april 2020
  • Deel deze pagina: