Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Jim van Os is een herstelgerichte psychiater, hoogleraar psychiatrische epidemiologie en Voorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Hij werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. Jim is ook familielid van mensen met psychosegevoeligheid.

Hoe vertel ik iemand met psychische kwetsbaarheid over mijn gevoelens van liefde?

Vraag

Hallo meneer van Os,

Hoe zeg ik tegen iemand die het Syndroom van Asperger heeft en Manisch depressief is dat ik van hem hou. We hebben ook een klein bedrijfje samen en het is mijn beste vriend. En wat gevoelens betreft, weet ik als je dat vertelt hij compleet uit zijn dak kan gaan. Dus ik ben hier een beetje voorzichtig mee, ik wil wel dat hij de waarheid weet, maar ik weet niet goed hoe ik dat moet aanpakken.

We hebben een uitjessite samen en we organiseren komend weekend een dansavond, dus ik laat dat even voorbijgaan, anders is hij overstuur en dat wil ik niet op mijn geweten hebben.

Antwoord

Hey E,

Wat mooi om te horen dat je gevoelens hebt voor een ander!

En fijn dat jullie samen een site beheren die mensen bij elkaar brengt.

Er is geen ‘juist’ antwoord op je vraag – liefde zoekt bevestiging en hoopt op wederkerigheid, zo ook hier, ongetwijfeld. Liefde kan ook heftig zijn – en soms leiden tot misverstanden.

Maar ook tot mooie dingen.

Hoop dat er goede ontwikkelingen zullen zijn!

Beantwoord door: Jim van Os op 15 juli 2017

Gerelateerd

Meer over

overige onderwerpen

Lees ook