Main content

Vraag

Ik heb mijn hele leven al last van iets in mijn hoofd dat graag wil dat ik ongelukkig blijf en mij daartoe ook opdrachten geeft. Dat zijn allemaal negatieve dingen die ik dan uitspreek en een minuut later denk ik: ‘wat zeg je nu?’, ‘wat heb je nu weer gedaan?’
Ik heb de stem ook een gedaante gegeven; het is een ninja en die sla ik dan uit elkaar met een zwaard en dan is de stem weer even weg! Wat kan dit toch zijn? Het maakt alles stuk om mij heen, inclusief mijn relatie.

Antwoord

Voor meer info over stemmen horen zie:

www.levenmetstemmen.nl
www.omgaanmetstemmenhoren.nl
www.intervoiceonline.org
www.stichtingweerklank.nl
www.dirkcorstens.com

Maar wellicht is je verdiepen in voice dialogue zinvol. 'De innerlijke criticus van hal en sidra stone' is erg behulpzaam.

Ik zou willen adviseren met de Ninja in gesprek te gaan, zonder je zwaard te gebruiken, maar het gewoon bij je houden. Hij wil je vast voor jezelf opkomen leren! Leren vechten!


Logo biografie Dirk Corstens

Dirk Corstens is psychiater en psychotherapeut en heeft veel ervaring met mensen die stemmen horen. Dirk is betrokken bij Peer Supported Open Dialogue Nederland (POD NL), een eerste echte stap richting werken met open dialogue in de praktijk.

Meer informatie over psychose:

Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 39
Beantwoord door: Dirk Corstens op 17 maart 2020
  • Deel deze pagina: