Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Laura is psychiater en werkt op een acute opname-afdeling. Ze is gespecialiseerd in ambulante zorg voor mensen met ernstige psychiatrische problemen, vooral mensen die last hebben van psychoses.

Ik weet niet meer wat te doen

Vraag

Ik zal maar gelijk met de deur in huis valken, ik heb PTSS/ ben depressief/ agrofobie en ben gediagnostiseerd op verwaarlozing. Nu ben ik 3 weken geleden opgenomen geweest voor mijn PTSS. Dit heeft veel losgemaakt o.a. qua gevoel. Ik had een vraag: op het moment heb ik helemaal geen hulpverlening omdat de ggz erg tegenwerkt.

Merk dat ik erg achteruit ga, dit uit zich in plannen maken voor zelfdoding om niemand meer tot last te hoeven zijn ik weet even niet meer wat te doen? Ja huisarts bellen maar ja , schiet ik ook echt niets mee op.

Antwoord

Beste Draak,

Wat een akelige situatie.

Je zal toch echt hulp in je omgeving moeten mobiliseren en daar in gesprek moeten gaan.

En ja, dan is professioneel de huisarts de eerste persoon.
Wat wel bijzonder is, is dat je bent opgenomen geweest (in de ggz?). De meeste ggz instellingen geven dan gelijk toegang tot vervolgbegeleiding. Meestal niet bij precies die persoon die het beste aansluit, maar vaak wel iemand die met je meedenkt hoe deze periode te overbruggen. De huisarts of praktijkondersteuner kan daar ook soms nog wat in helpen versnellen.

En heb je mensen in je omgeving om hulp/ steun gevraagd? Ik begrijp dat je familie hebt die met vergelijkbare problemen hebben gekampt. Naastbetrokkenen (familie/ vrienden) kunnen misschien geen medicatie of psychotherapie geven, maar zijn wel vaak betrokken om je te steunen in het dragen van de problemen op dit moment. Het delen van leed kan het vaak draagbaarder maken.

Ik wens je veel sterkte.
met vriendelijke groet,
Laura

Beantwoord door: Laura van Goor op 24 mei 2018

Gerelateerd

Meer over

Hulp & Herstel

Lees ook