Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Dirk Corstens is psychiater en psychotherapeut en heeft veel ervaring met mensen die stemmen horen. Dirk is betrokken bij Peer Supported Open Dialogue Nederland (POD NL), een eerste echte stap richting werken met open dialogue in de praktijk.

Ik weet niet zeker of ik stemmen hoor…

Vraag

Ik weet niet zeker of ik stemmen hoor, omdat elke stem uniek is en ik zie de mensen ook praten, maar er wordt negatief over mij gepraat.

Ik durf niet meer de menigte in omdat iedereen mij herkent, van wat ik denk een groep op Facebook. Mijn vrienden zeggen dat wat ik hoor niet echt is. Maar ik zie op een terrasje voor me mensen tegen elkaar over mij discussiëren, over mijn relatie over mijn privé leven. Ik denk zelf dat me vrienden de hand boven het hoofd proberen te houden. Maar mijn beste vriend zegt dat het niet echt is, en ik hulp nodig heb, ik durf nog amper het huis uit en ik denk dat de buren mij in de gaten houden. Wat zou ik moeten doen? Dit speelt al 3 maanden.

Antwoord

Hulp zoeken met ondersteuning van je vrienden. Neem iemand mee naar het eerste gesprek. Zoek uit wat er gebeurd is waardoor mensen over je praten. Dat wat ze vertellen heeft vaak te maken met iets waar je je zelf zorgen over maakt, dingen waar je bang voor bent.

Wat is er in je privéleven gebeurd wat je onzeker maakt?

Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 41
Beantwoord door: Dirk Corstens op 8 augustus 2019

Gerelateerd

Meer over

Stemmen horen

Lees ook