Main content

Vraag

Wat moet je doen als een persoon waar jij van houdt geen antwoordt meer geeft op jouw vragen?

Antwoord

Dat is een grote vraag.
En een lastige, pijnlijke situatie.
Weet je waarom je geen antwoord meer krijgt?
Welke vragen stel je?
Weet de persoon dat je van hem/haar houdt?
Bij het beantwoorden van jou vraag zijn dit allemaal dingen die een rol kunnen spelen...

In z'n algemeenheid, denk ik dat je uiteindelijk niet anders kunt dan dit respecteren. Dat is uiteindelijk een teken van liefde van jouw kant: dat je de ander zijn/haar eigen ruimte geeft.
Dat betekent dat je voor je zelf wel een goede manier moet zoeken om hiermee om te gaan en dit te verwerken. Dat betekent op de eerste plaats ruimte geven aan je eigen emoties. Misschien door er met iemand over te praten, of over te schrijven, te huilen. Wat er maar nodig is om je eigen emoties niet op te kroppen.

Vanuit spiritueel opzicht gaat liefde tijd en ruimte voorbij. Dat is aan de ene kant een cliché, andere kant kan het wel houvast bieden. Wat je kunt doen, is om je eigen liefde naar de ander er toch te laten zijn zonder daar verder iets mee te doen. Je kunt dan bijvoorbeeld in gedachten wel positieve gedachten naar de situatie sturen, misschien ook naar de ander. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar als dit haalbaar voor je is, blijf je in ieder geval in verbinding met de liefde in jezelf. En dat is wel ontzettend belangrijk.

Heel veel succes ermee, en ook wijsheid toegewenst, want dit is kan zwaar zijn om te dragen!

Hartelijke groet,

Timo


Logo biografie Timo van Kempen

Timo van Kempen heeft ruim 30 jaar werkervaring in de GGZ als verpleegkundige, sociotherapeut en runningtherapeut. Ook werkt hij als Logotherapeut en Geestelijk Verzorger. Zijn expertisen bij PsychoseNet zijn vragen over zingeving, levensbeschouwing, spiritualiteit en religie.

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 15
Beantwoord door: Timo van Kempen op 25 maart 2019
  • Deel deze pagina: